Karambola: Özellikleri ve Faydaları

Eylül 09, 2018



Karambola

 Bilimsel adı Karambola , ailesine ait bir dökmeyen olan ekşi yoncagiller yüksekliği 10 metre ulaşmak ve tropikal Asya'ya özgü olan yapabilirsiniz. Meyve sarıdır ve beş köşeli yıldız şeklinde bir kesime sahiptir.

Tüketilmek üzere çıkarılması gerekmeyen ince bir cilde haiz olan tada, ananas ve limonu hatırlatan nüanslarla özel bir aromaya haizdir.
Görünürde benzer ama farklı organoleptik özelliklere haiz iki ana çeşit karambola vardır : bir tane tatlı ve diğeri asitli. İtalya'da artık süpermarketler ve hipermarketler de pazarda bulmak mümkün. 

Kimyasal bileşimi

% 91 su,% 0.3 yağ,% 4.8 şeker,% 2.8 diyet lifi,% 0.5 kül ve% 1 protein içerir.
Bunlar vitaminler : A vitamini , B1 vitamini, B2, B3, B5, B6, vitamin C , vitamin E , ve J, alfa-karoten, olan , beta-karoten , lutein ve zeaksantin.
Mineraller :  potasyum , magnezyum , çinko , bakır , manganez, demir, fosfor , kalsiyum, sodyum ve selenyum .
Karambola da fenoller ve şunları ihtiva eder flavonoidler , örneğin, gibi kuersetin , gallik asit ve kateşin .
Bu ekşi tat yüksek içeriği ile verilir , organik asitler , bizler sitrik asit, malik asit, fumarik asit ve tartarik asit söz bunlar arasında.

Karambola'nın Özellikleri ve faydalarıUykusuzluk ve Baş AğrısıBaş ağrısı , uykusuzluk , mide bulantısı ve öksürük gibi bazı ufak hastalıklar üzerinde yararlı etkileri vardır .

Kardiyovasküler sistem

Kardiyovasküler sistemi güçlendirmeye ek olarak yüksek miktarda potasyum, kasların muntazam çalışmasını sağlar. Hem de vücuttaki sıvıların seviyesini yeniden dengelemeye destek verir.
Bağışıklık sistemi
C vitamini bolluğu güçlendirir , bağışıklık sistemini virüs hücumlarına karşı vücudun direncini artırarak.
Sindirim
Ek olarak sindirim ve diüretik özelliklere sahipken, tamamen olgunlaşmadığında tüketildiğinde büzücü özelliklere sahiptir.
Şeker düzenFarelerdeki son çalışmalar, kateşinlerin kan glukoz seviyelerini düzenlemek için beraber çalışabileceğini göstermiştir .

Müshil Etkisi

Her süre liflerin varlığı yardımıyla karambola'nın hafifçe müshil özellikleri vardır . Bunlar kabızlık tedavisinde ve gıdaların bağırsak geçişini kolaylaştırmak için kullanılır.

Serbest Radikaller

Karambola, C vitamini, flavonoidler ve polifenolik bileşikler gibi antioksidanlaraçısından zengindir . Quercetin, epikateşin ve gallik asit, serbest radikallerin sıhhat yararları ile etkilerini azaltır .

Balgam söktürücü

Brezilya benzer biçimde bazı ülkelerde halk hekimliğinde, karambola idrar söktürücü ve balgam söktürücü özellikleri için kullanılır.

Tükürük üretimi

Geleneksel Çin tıbbında bu meyve susuzluğu sakinleştirmek ve ağız kuruluğunu tedavi etmek için kullanılır. Bu özellik bir karambola da iyi bir bakteri öldürücü, malik asit varlığından kaynaklanmaktadır.

Emostatico

Oksalik asitin varlığı, bu meyveye kanamaya ve kanama hemoroidlerini tedavi etme yeteneğine haizdir .

Karambola Ana Çeşitleri

Brezilya, İsrail, Kolombiya ve Hawaii şeklinde biroldukça eyalette yetiştirilir, ancak Malezya en büyük karambola üreticisidir.

Ana çeşitleri  şunlardır Cüce , Arkin , Maher   ve Thayer'la .

Kalori

Düşük kalorili bir meyvedir, aslına bakarsak 100 gram et kalorisi 31 kalori ihtiva eder .

Merak

Bu tür meyveler için ideal bir iklime haiz olan Malezya gibi tropik iklime sahip bölgelerde, karambola devamlı gelişir ve bundan dolayı bütün yıl boyunca kullanılabilir.
Bu özellik sayesinde, bununla beraber nebat üzerinde çiçek, olgun ve olgunlaşmamış meyveler bulmak mümkün değildir.

Meyvenin uzunluğu 5 ila 15 santimetre arasında değişmiş olur.
Onun yardımıyla özelliklerinin  diyabet tedavisi için Çin tıbbında kullanılmaktadır.
Kümelerde beraber büyür ve olgunlaştığı süre rengin sarı olduğu vakit rengi yeşilden değişmiş olur.
Beş köşeli yıldız şekli sebebiyle yıldız meyvesi de denir .

Yıldız şekilli şekli sayesinde, egzotik kokteyl ve hamur harcı işlerinin hazırlanmasında çoğunlukla dekoratif bir unsur olarak kullanılır.

Karambola ek olarak dondurmalar ve reçel hazırlanması için kullanılır. Yine de olgunlaşmamışken, aynı limon keyfina sahip olmak, tatlıları süslemek için yada limon şeklinde yiyecekler üzerinde sıkmak için kullanılır.

O olduğu vakit tamamen olgunlaşmış o yere düşüyor. Buna karşın, meyveler hala sarı renkte iken yeşil hasat yapılır.


Olgunlaşma 15 ° ila 20 ° arasında bir sıcaklıkta ortamlarda ikinci bir kez gerçekleşir .
Karambola'nın üç yayılma tekniği vardır : tohumla, keserek ve aşılayarak.
Nebat sıfıra yakın düşük sıcaklıklara dayanamaz.

Karambola'nın suyu ile damıtılmış likörler yapılır, muhteşem şekerlenmiş meyveler ise hamurdan elde edilir.

Oksalik asit nedeniyle , karambola , böbreklerle ilgili sorunlardan muzdarip olanlar tarafından büyük bir dikkatle tüketilmelidir.

Karambola: Özellikleri ve Faydaları

Yasal Uyarı:

Bu tıbbi bir başlık değildir, bu sitenin sağladığı bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve genel bir niteliktedir, herhangi bir halde bir doktorun yada kanuna göre yetkilendirilmiş öteki sıhhat profesyonellerinin yerine geçemezler.


Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok