Karambola
Bilimsel adı Karambola
, ailesine ait bir dökmeyen olan ekşi yoncagiller yüksekliği 10 metre ulaşmak
ve tropikal Asya'ya özgü olan yapabilirsiniz. Meyve sarıdır ve beş köşeli
yıldız şeklinde bir kesime sahiptir.
Tüketilmek üzere çıkarılması gerekmeyen ince bir cilde haiz
olan tada, ananas ve limonu hatırlatan nüanslarla özel bir aromaya haizdir.
Görünürde benzer ama farklı organoleptik özelliklere haiz
iki ana çeşit karambola vardır : bir tane tatlı ve diğeri asitli. İtalya'da
artık süpermarketler ve hipermarketler de pazarda bulmak mümkün.
Kimyasal bileşimi
% 91 su,% 0.3 yağ,% 4.8 şeker,% 2.8 diyet lifi,% 0.5 kül ve%
1 protein içerir.
Bunlar vitaminler : A vitamini , B1 vitamini, B2, B3, B5,
B6, vitamin C , vitamin E , ve J, alfa-karoten, olan , beta-karoten , lutein ve
zeaksantin.
Mineraller : potasyum
, magnezyum , çinko , bakır , manganez, demir, fosfor , kalsiyum, sodyum ve
selenyum .
Karambola da fenoller ve şunları ihtiva eder flavonoidler ,
örneğin, gibi kuersetin , gallik asit ve kateşin .
Bu ekşi tat yüksek içeriği ile verilir , organik asitler ,
bizler sitrik asit, malik asit, fumarik asit ve tartarik asit söz bunlar
arasında.
Karambola'nın Özellikleri ve faydalarıUykusuzluk ve Baş
AğrısıBaş ağrısı , uykusuzluk , mide bulantısı ve öksürük gibi bazı ufak
hastalıklar üzerinde yararlı etkileri vardır .
Kardiyovasküler
sistem
Kardiyovasküler sistemi güçlendirmeye ek olarak yüksek
miktarda potasyum, kasların muntazam çalışmasını sağlar. Hem de vücuttaki
sıvıların seviyesini yeniden dengelemeye destek verir.
Bağışıklık sistemi
C vitamini bolluğu güçlendirir , bağışıklık sistemini virüs
hücumlarına karşı vücudun direncini artırarak.
Sindirim
Ek olarak sindirim ve diüretik özelliklere sahipken, tamamen
olgunlaşmadığında tüketildiğinde büzücü özelliklere sahiptir.
Şeker düzenFarelerdeki son çalışmalar, kateşinlerin kan
glukoz seviyelerini düzenlemek için beraber çalışabileceğini göstermiştir .
Müshil Etkisi
Her süre liflerin varlığı yardımıyla karambola'nın hafifçe
müshil özellikleri vardır . Bunlar kabızlık tedavisinde ve gıdaların bağırsak
geçişini kolaylaştırmak için kullanılır.
Serbest Radikaller
Karambola, C vitamini, flavonoidler ve polifenolik
bileşikler gibi antioksidanlaraçısından zengindir . Quercetin, epikateşin ve
gallik asit, serbest radikallerin sıhhat yararları ile etkilerini azaltır .
Balgam söktürücü
Brezilya benzer biçimde bazı ülkelerde halk hekimliğinde, karambola
idrar söktürücü ve balgam söktürücü özellikleri için kullanılır.
Tükürük üretimi
Geleneksel Çin tıbbında bu meyve susuzluğu sakinleştirmek ve
ağız kuruluğunu tedavi etmek için kullanılır. Bu özellik bir karambola da iyi
bir bakteri öldürücü, malik asit varlığından kaynaklanmaktadır.
Emostatico
Oksalik asitin varlığı, bu meyveye kanamaya ve kanama
hemoroidlerini tedavi etme yeteneğine haizdir .
Karambola Ana
Çeşitleri
Brezilya, İsrail, Kolombiya ve Hawaii şeklinde biroldukça
eyalette yetiştirilir, ancak Malezya en büyük karambola üreticisidir.
Ana çeşitleri şunlardır Cüce , Arkin , Maher ve Thayer'la .
Kalori
Düşük kalorili bir meyvedir, aslına bakarsak 100 gram et
kalorisi 31 kalori ihtiva eder .
Merak
Bu tür meyveler için ideal bir iklime haiz olan Malezya gibi
tropik iklime sahip bölgelerde, karambola devamlı gelişir ve bundan dolayı
bütün yıl boyunca kullanılabilir.
Bu özellik sayesinde, bununla beraber nebat üzerinde çiçek,
olgun ve olgunlaşmamış meyveler bulmak mümkün değildir.
Meyvenin uzunluğu 5 ila 15 santimetre arasında değişmiş
olur.
Onun yardımıyla özelliklerinin diyabet tedavisi için Çin tıbbında
kullanılmaktadır.
Kümelerde beraber büyür ve olgunlaştığı süre rengin sarı
olduğu vakit rengi yeşilden değişmiş olur.
Beş köşeli yıldız şekli sebebiyle yıldız meyvesi de denir .
Yıldız şekilli şekli sayesinde, egzotik kokteyl ve hamur
harcı işlerinin hazırlanmasında çoğunlukla dekoratif bir unsur olarak
kullanılır.
Karambola ek olarak dondurmalar ve reçel hazırlanması için
kullanılır. Yine de olgunlaşmamışken, aynı limon keyfina sahip olmak, tatlıları
süslemek için yada limon şeklinde yiyecekler üzerinde sıkmak için kullanılır.
O olduğu vakit tamamen olgunlaşmış o yere düşüyor. Buna
karşın, meyveler hala sarı renkte iken yeşil hasat yapılır.
Olgunlaşma 15 ° ila 20 ° arasında bir sıcaklıkta ortamlarda
ikinci bir kez gerçekleşir .
Karambola'nın üç yayılma tekniği vardır : tohumla, keserek
ve aşılayarak.
Nebat sıfıra yakın düşük sıcaklıklara dayanamaz.
Karambola'nın suyu ile damıtılmış likörler yapılır, muhteşem
şekerlenmiş meyveler ise hamurdan elde edilir.
Oksalik asit nedeniyle , karambola , böbreklerle ilgili
sorunlardan muzdarip olanlar tarafından büyük bir dikkatle tüketilmelidir.
Karambola:
Özellikleri ve Faydaları
Yasal Uyarı:
Bu tıbbi bir başlık değildir, bu sitenin sağladığı bilgiler
yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve genel bir niteliktedir, herhangi bir halde
bir doktorun yada kanuna göre yetkilendirilmiş öteki sıhhat profesyonellerinin
yerine geçemezler.
