Klementin: özellikleri, gıda değerleri, yararları ve kontrendikasyonları

سبتمبر 09, 2018



Clementines'in özellikleri, besin değerleri ve faydaları, vücudumuz için yararlı nitelikleri bakımından sayısız ve bilinir. Bu turunçgil meyveleri, acı portakal ve mandalina arasındaki çaprazlamadan türetilmiştir: bu nedenle, clementin, C vitamini açısından zengin bir meyve ve özellikle kış aylarında tüketilen vücudumuzun sağlığı için faydalı özelliklerdir. Clementines posasının tohumları yoktur ve sulu kamalara ayrılır. Fakat clementine, mandalina dan  farklı bulunduğunu biliyor muydunuz? Tüm bu besinlerden yararlanmak ve tam bir sıhhat elde etmek için bu narenciye meyvesini nasıl yiyeceğimizi öğrenelim.

Gıda değerleri

Clementines su, vitaminler de bir çok - her şeyden önce, C vitamini - mineraller - benzer biçimde kıymetli olarak potasyum ve protein olarak - elyaf . örneğin sakaroz, fruktoz ve dekstroz gibi - - Farklı şekerler vardır, örneğin, aspartik asit ve glutamik asit, alanin, arginin, sistin, glisin, serin, fenilalanin, histidin, izolösin, lösin, lisin, prolin, metionin, tirosin gibi amino asitler, triptofan, valin ve treonin.

Clementines kalorileri

Bu leziz meyvenin enerji değeri, 100 gram ürün için 55 kcal'e eşittir. 

Clementines faydaları

Clementine, C vitamininin muhteşem varlığı yardımıyla güçlendirilen bağışıklık sistemi için çok yararlı bir meyvedir. Bu yüzden tüketimi kış mevsiminde tavsiye edilir, veya bağışıklık sistemi savunması biraz daha fazladır. Çeşitli mevsimsel hastalıklara karşı yardıma gereksinimları var.
İçerisinde bulunan rejim lifi, kalsiyum ve potasyumun muhteşem miktarı sayesinde, clementinler bağlarırsakların muntazam çalışması ve kabızlığa karşı, ek olarak özellikle sindirilebilir ve besleyici olmaları için faydalıdır.

Bu meyveler, diüreziyi teşvik, kan basıncını düzenleyen su tutma karşı ve kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürmek, bununla beraber kalsiyum varlığı görme ve savaş osteoporoz, sayesinde geliştirmek ve önemli bir işlev yerine getirir fosfor. Clementines'in tüm özelliklerini tek tek detaylı olarak görüyoruz.

Grip özellikleri

Clementines turunçgiller C vitamini bakımından zengindir: Bu vitaminin yüksek içinde ne olduğu sayesinde, tür ateş, burun akıntısı, boğazca ağrısı, bronşit olarak devrin tipik bozuklukları karşı daha çok koruma sağlamak amacıyla, kış aylarında bu meyveyi almak tavsiye edilir Genel olarak öksürük ve grip.

Sindirim özellikleri

Kabızlıktan muzdarip olanlar için clementines tüketimi endikedir: aslında, yararlı liflerden varlıklı, bağırsak geçişini ve hatta sindirimi kolaylaştırabilen bir meyve.
Zayıflama özellikleri


Antitümör özellikleri

ve dolayısıyla da clementine - - o narenciye meyveleri göstermiştir biroldukça çalışma vardır özellikle karaciğer kanseri ve sindirim sistemi ile ilgili olarak, anti-kanser özelliklere haiz: o, kafi örneğin olur, tüketmek iki clementines bigün yahut bir bardak içme gmeşhurk olarak bu tür kanseri geliştirme riskini azaltmak için.

Sakinleştirici özellikleri

Eğer anksiyete, stres, depresyon ya da uykusuzluk muzdarip, mandalina sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleri size yardımcı olabileceğimi biliyorum: sadece bildiri veya sıcak bir banyo yapmak, bununla birlikte dinlenmek ve sinir gerginliği azaltmak için kendi uçucu yağ birkaç damla kullanabilirsiniz. Haklar, içlerinde bulunan broma gider: aslına bakarsak, sinir sistemi üzerinde sakinleştirici bir güce ve hafif bir sakinleştirici eyleme sahip bir maddedir.

Kalp ve beyin için özellikler

Clementinler kalp ve beyin sağlığı için mükemmel müttefiklerdir ve sonuç olarak kalp hastalığına ve felç riskine karşıdırlar. Yüksek tansiyondan muzdaripseniz, clementines tüketmek kan basıncını düzenleyerek kanınızdaki kötü kolesterol seviyesini düşürmenize yardımcı olacaktır.
Varlığı demir , folik asit , magnezyum , vitamin C, vitamin A , bu meyve ve B vitaminleri, daha sonrasında, beyin uyarı tutmaya yardımcı olacaktır. Vitamin P ek olarak diürez teşvik eder ve su tutma ile mücadele eder.

Ağız için özellikler

Eğer ülser, stomatit ve öteki dişeti iltihabı muzdarip varsa, clementines spremetene suyu başvurmak ve doğal olarak idame eden inflamasyonu karşı koyabildiği şekilde, ağızda gargara için kullanabilirsiniz biliyoruz. Kendin için dene!

Diyabetlere karşı özellikler

öteki gıdalar ile olduğu gibi, mandalina tüketimini aşırıya kaçmayın fakat özenle alındığı takdirde, bunlar aslında, yüksek kan şekeri durumunda yararlı olabilir: Bu narenciye, bu oksidatif strese karşı ve gelişme riskini azaltabilir ve diyabet ile ilgili komplikasyonlar.

Anemiye karşı özellikler

C vitamini açısından varlıklı, clementines tüketiminin, demir bakımından varlıklı gıdalar ile birleştirildiğinde kullanılması önerilir: aslına bakarsak, C vitamini açısından varlıklı gıdalar ve demir bakımından varlıklı gıdalar varsayarsak, bu, ikinci karşı hareketin emilimini arttırır. 'anemi.

Anti-inflamatuar özellikler

Bir inflamasyon nedeniyle ağrının varlığında yararlı terapötik etkiler üretebilen bir madde olan naringenin varlığı yardımıyla, clementinler ek olarak değerli anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.

Nöroproteksiyon özellikleri

Clementinler, Alzheimer şeklinde nörodejeneratif hastalıklar durumunda da endikedir: enflamatuar vaziyet ve oksidatif stres, bu meyvenin bol oranda bulunması yardımıyla bu hastalığın ortaya çıkmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Hamilelik özellikleri

Clementinesin tüketimi genellikle hamile hanımlarda tavsiye edilir: aslen, folik asit açısından varlıklı bir meyve, doğmamışlarda spina bifida görünümünü önlemek için yararlı bir maddedir.

Cildin özellikleri

Dikkate kıymet, hem de, epidermis için clementinesin yararlarıdır: bu meyve aslına bakarsak özgür radikallerin aktivitesini önleyebilen ve selülit ve streç izlerini önleyebilen antioksidan bir madde olan limonen içerir.
Yorgun ve açık ciltler için, clementines ve bal bazlı bir maskeyi , eşit parçalara karıştırılarak yaklaşık dörtte bir saat bekletebilirsiniz.

Clementines nasıl yenir

Bu turunçgiller kamalarda yenilebilir, aynı zamanda meyve salatalarında veya meyve suyu ve meyve suyu olarak da yenebilir. Buna ek olarak, clementines kek, reçel, briyoş, kremler, buz şeker, dondurma, tatlılar, bisküvi, yoğurt, smoothie'ler, salata ve daha fazlası hazırlanması için muhteşem.
Clementines'i birkaç gün oda sıcaklığında tutabilirsiniz sadece raf ömrünü uzatmak için serin bir yerde yada buzdolabında bir haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Kontrendikasyonlar

Son olarak, alerjiler veya toleranslar haricinde, clementines ile ilgili spesifik kontrendikasyonlar veya yan etkiler yoktur. Sadece hastalık yada bazı ilaçları almanız durumunda doktorunuza danışabilirsiniz.

Kökenler ve özellikleri

clementines - kimin bilimsel adıdır Citrus Clementine x - Citrus reticulata Blanco - - fakat aynı zamanda sözde Japonca veya Satsuma mandalina tipik Akdeniz mandalina içermektedir mandalina grubuna ilişkin olan bir narenciye vardır.
Clementines cinsi Turunçgiller ve Turunçgiller ailesine ait, acı portakal ve mandalina arasındaki birlikten aslına bakarsan türetilmiştir.
Derileri portakalınkinden daha incedir, bundan dolayı kolaylıkla çıkarılabilir. Segmentler - mandarin'de olduğu benzer biçimde - birbirinden çok kolay ayrılır ve özellikle sulu ve tatlı tadı vardır. Clementinler, mandalinalardan daha çekirdeksiz ve daha suludır. Dahası, bu meyve, en çok Clementin en çok gittiği ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkıda bulunmuş olduğunda, kış mevsiminde yararlı olan pek çok vitamin ihtiva eder (her şeyden önce, C vitamini ve mineral tuzları ihtiva eder).
İtalya'nın en beğenilen ve malum çeşitleri arasında, Clementina di Calabria ve Taranto Körfezi'nin Clementina'sı, ek olarak Japonya, Havana ve Paternò'den Satsuma veya Mikan vardır.


Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

ليست هناك تعليقات