Clementines'in özellikleri, besin değerleri ve faydaları,
vücudumuz için yararlı nitelikleri bakımından sayısız ve bilinir. Bu turunçgil
meyveleri, acı portakal ve mandalina arasındaki çaprazlamadan türetilmiştir: bu
nedenle, clementin, C vitamini açısından zengin bir meyve ve özellikle kış
aylarında tüketilen vücudumuzun sağlığı için faydalı özelliklerdir. Clementines
posasının tohumları yoktur ve sulu kamalara ayrılır. Fakat clementine, mandalina
dan farklı bulunduğunu biliyor muydunuz?
Tüm bu besinlerden yararlanmak ve tam bir sıhhat elde etmek için bu narenciye
meyvesini nasıl yiyeceğimizi öğrenelim.
Gıda değerleri
Clementines su, vitaminler de bir çok - her şeyden önce, C
vitamini - mineraller - benzer biçimde kıymetli olarak potasyum ve protein
olarak - elyaf . örneğin sakaroz, fruktoz ve dekstroz gibi - - Farklı şekerler
vardır, örneğin, aspartik asit ve glutamik asit, alanin, arginin, sistin,
glisin, serin, fenilalanin, histidin, izolösin, lösin, lisin, prolin, metionin,
tirosin gibi amino asitler, triptofan, valin ve treonin.
Clementines
kalorileri
Bu leziz meyvenin enerji değeri, 100 gram ürün için 55
kcal'e eşittir.
Clementines faydaları
Clementine, C vitamininin muhteşem varlığı yardımıyla
güçlendirilen bağışıklık sistemi için çok yararlı bir meyvedir. Bu yüzden
tüketimi kış mevsiminde tavsiye edilir, veya bağışıklık sistemi savunması biraz
daha fazladır. Çeşitli mevsimsel hastalıklara karşı yardıma gereksinimları var.
İçerisinde bulunan rejim lifi, kalsiyum ve potasyumun
muhteşem miktarı sayesinde, clementinler bağlarırsakların muntazam çalışması ve
kabızlığa karşı, ek olarak özellikle sindirilebilir ve besleyici olmaları için
faydalıdır.
Bu meyveler, diüreziyi teşvik, kan basıncını düzenleyen su
tutma karşı ve kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürmek, bununla beraber
kalsiyum varlığı görme ve savaş osteoporoz, sayesinde geliştirmek ve önemli bir
işlev yerine getirir fosfor. Clementines'in tüm özelliklerini tek tek detaylı
olarak görüyoruz.
Grip özellikleri
Clementines turunçgiller C vitamini bakımından zengindir: Bu
vitaminin yüksek içinde ne olduğu sayesinde, tür ateş, burun akıntısı, boğazca
ağrısı, bronşit olarak devrin tipik bozuklukları karşı daha çok koruma sağlamak
amacıyla, kış aylarında bu meyveyi almak tavsiye edilir Genel olarak öksürük ve
grip.
Sindirim özellikleri
Kabızlıktan muzdarip olanlar için clementines tüketimi
endikedir: aslında, yararlı liflerden varlıklı, bağırsak geçişini ve hatta
sindirimi kolaylaştırabilen bir meyve.
Zayıflama özellikleri
Antitümör özellikleri
ve dolayısıyla da clementine - - o narenciye meyveleri
göstermiştir biroldukça çalışma vardır özellikle karaciğer kanseri ve sindirim
sistemi ile ilgili olarak, anti-kanser özelliklere haiz: o, kafi örneğin olur,
tüketmek iki clementines bigün yahut bir bardak içme gmeşhurk olarak bu tür
kanseri geliştirme riskini azaltmak için.
Sakinleştirici özellikleri
Eğer anksiyete, stres, depresyon ya da uykusuzluk muzdarip,
mandalina sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleri size yardımcı olabileceğimi
biliyorum: sadece bildiri veya sıcak bir banyo yapmak, bununla birlikte
dinlenmek ve sinir gerginliği azaltmak için kendi uçucu yağ birkaç damla
kullanabilirsiniz. Haklar, içlerinde bulunan broma gider: aslına bakarsak,
sinir sistemi üzerinde sakinleştirici bir güce ve hafif bir sakinleştirici
eyleme sahip bir maddedir.
Kalp ve beyin için özellikler
Clementinler kalp ve beyin sağlığı için mükemmel
müttefiklerdir ve sonuç olarak kalp hastalığına ve felç riskine karşıdırlar.
Yüksek tansiyondan muzdaripseniz, clementines tüketmek kan basıncını
düzenleyerek kanınızdaki kötü kolesterol seviyesini düşürmenize yardımcı
olacaktır.
Varlığı demir , folik asit , magnezyum , vitamin C, vitamin
A , bu meyve ve B vitaminleri, daha sonrasında, beyin uyarı tutmaya yardımcı
olacaktır. Vitamin P ek olarak diürez teşvik eder ve su tutma ile mücadele
eder.
Ağız için özellikler
Eğer ülser, stomatit ve öteki dişeti iltihabı muzdarip
varsa, clementines spremetene suyu başvurmak ve doğal olarak idame eden
inflamasyonu karşı koyabildiği şekilde, ağızda gargara için kullanabilirsiniz
biliyoruz. Kendin için dene!
Diyabetlere karşı özellikler
öteki gıdalar ile olduğu gibi, mandalina tüketimini aşırıya
kaçmayın fakat özenle alındığı takdirde, bunlar aslında, yüksek kan şekeri
durumunda yararlı olabilir: Bu narenciye, bu oksidatif strese karşı ve gelişme
riskini azaltabilir ve diyabet ile ilgili komplikasyonlar.
Anemiye karşı özellikler
C vitamini açısından varlıklı, clementines tüketiminin,
demir bakımından varlıklı gıdalar ile birleştirildiğinde kullanılması önerilir:
aslına bakarsak, C vitamini açısından varlıklı gıdalar ve demir bakımından
varlıklı gıdalar varsayarsak, bu, ikinci karşı hareketin emilimini arttırır.
'anemi.
Anti-inflamatuar özellikler
Bir inflamasyon nedeniyle ağrının varlığında yararlı
terapötik etkiler üretebilen bir madde olan naringenin varlığı yardımıyla,
clementinler ek olarak değerli anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.
Nöroproteksiyon özellikleri
Clementinler, Alzheimer şeklinde nörodejeneratif hastalıklar
durumunda da endikedir: enflamatuar vaziyet ve oksidatif stres, bu meyvenin bol
oranda bulunması yardımıyla bu hastalığın ortaya çıkmasında önemli bir rol
oynamaktadır.
Hamilelik özellikleri
Clementinesin tüketimi genellikle hamile hanımlarda tavsiye
edilir: aslen, folik asit açısından varlıklı bir meyve, doğmamışlarda spina
bifida görünümünü önlemek için yararlı bir maddedir.
Cildin özellikleri
Dikkate kıymet, hem de, epidermis için clementinesin
yararlarıdır: bu meyve aslına bakarsak özgür radikallerin aktivitesini
önleyebilen ve selülit ve streç izlerini önleyebilen antioksidan bir madde olan
limonen içerir.
Yorgun ve açık ciltler için, clementines ve bal bazlı bir
maskeyi , eşit parçalara karıştırılarak yaklaşık dörtte bir saat
bekletebilirsiniz.
Clementines nasıl yenir
Bu turunçgiller kamalarda yenilebilir, aynı zamanda meyve
salatalarında veya meyve suyu ve meyve suyu olarak da yenebilir. Buna ek
olarak, clementines kek, reçel, briyoş, kremler, buz şeker, dondurma, tatlılar,
bisküvi, yoğurt, smoothie'ler, salata ve daha fazlası hazırlanması için
muhteşem.
Clementines'i birkaç gün oda sıcaklığında tutabilirsiniz
sadece raf ömrünü uzatmak için serin bir yerde yada buzdolabında bir haftaya
kadar saklayabilirsiniz.
Kontrendikasyonlar
Son olarak, alerjiler veya toleranslar haricinde,
clementines ile ilgili spesifik kontrendikasyonlar veya yan etkiler yoktur.
Sadece hastalık yada bazı ilaçları almanız durumunda doktorunuza
danışabilirsiniz.
Kökenler ve özellikleri
clementines - kimin bilimsel adıdır Citrus Clementine x -
Citrus reticulata Blanco - - fakat aynı zamanda sözde Japonca veya Satsuma
mandalina tipik Akdeniz mandalina içermektedir mandalina grubuna ilişkin olan
bir narenciye vardır.
Clementines cinsi Turunçgiller ve Turunçgiller ailesine ait,
acı portakal ve mandalina arasındaki birlikten aslına bakarsan türetilmiştir.
Derileri portakalınkinden daha incedir, bundan dolayı
kolaylıkla çıkarılabilir. Segmentler - mandarin'de olduğu benzer biçimde -
birbirinden çok kolay ayrılır ve özellikle sulu ve tatlı tadı vardır.
Clementinler, mandalinalardan daha çekirdeksiz ve daha suludır. Dahası, bu
meyve, en çok Clementin en çok gittiği ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye
katkıda bulunmuş olduğunda, kış mevsiminde yararlı olan pek çok vitamin ihtiva
eder (her şeyden önce, C vitamini ve mineral tuzları ihtiva eder).
İtalya'nın en beğenilen ve malum çeşitleri arasında, Clementina
di Calabria ve Taranto Körfezi'nin Clementina'sı, ek olarak Japonya, Havana ve
Paternò'den Satsuma veya Mikan vardır.
