Yaz saatinin sonu, üzüm vakitı. Bu sulu meyve, Akdeniz
mükemmellikinin sembollerinden biridir ve yüzyıllardır masalarımızda mevcuttur
.
Bunu en farklı şekilde nasıl tüketeceğimizi biliyoruz: basit
sofralık üzümlerden, tatlılardaki kuru üzümlere, şarabı unutmadan; fakat belki
de azca sayıda üzümün gerçek yararlı özelliklerini bilir.
Kısaca, sizin için burada, sağlıklı bir rejim için üzümleri
birleştirmek için 9 iyi neden:
1. Her insanın
sevdiği bir tat
Tatlı tadı açık bir sinyaldir. Aslına bakarsak, üzümler
doğrudan asimilable şekerler bakımından zengindir : glukoz, fruktoz, levüloz,
mannoz. Tatlı tadı sayesinde, çocuklar tarafından da sevilir. Fakat kan
şekerinize göz kulak ol!
2. Suyu
Üzüm suyu güçlü bir antioksidandır , tek bir bardak üzüm
suyu meyve ve sebzelerin bolca oranda antioksidan alımına eşittir. Üzüm suyu,
bu meyvenin tüm şekerli konsantrelerine sahiptir, ki bu kesinlikle şekerin en
iyi alternatifleri arasındadır. Bir bardak yeşil çay içine eklenmiş şekersiz
bir üzüm şarabı: aktif zihinsel konsantrasyonunu korumak zorunda olanlar için
ideal bir içecek.
3. Kalbe Faydaları
Üzümler zengin, flavonoidler bakımından varlıklı, bitki
fizyolojisinin temel bileşenleridir ve kardiyovasküler sistemimizde farklı
özelliklere sahiptir. Flavonoidler doğal antioksidanlardır ve mükemmel bir
antioksidandır, bu yüzden aterosklerozun başlıca sebepleri arasında serbest
oksijen radikalleri (ROS) ve kötü LDL kolesterolünün oksidasyonunu
engelleyebilirler.
Kalp sağlığı için 7 iyi uygulamaları derece
4. Tahıl formatında
bir çalar saat
üzüm olarak bununla birlikte büyük miktarlarda mevcuttur
quercetin olağanüstü kırmızı üzüm bir flavonoid mevcut, enerjisinin kaynağı
bitkinlik muzdarip olanlara ücret veren ve sporda destek sağlamak kabiliyetine.
5. Kod adı:
resveratrol
Üzümlerin, özellikle de siyahın yararlı özelliklerinin
sırrı, resveratrolün bulunmuş olduğu derisinde, bitkinin bakteri ve
mantarlardan korunmasını sağlayan bir fenoldür. Resveratrol, erkekte
antibakteriyel etkisine ek olarak, antitümör özelliklerini ve kalbi koruma
yeteneğini , kanın daha akıcı hale geldiğini ve trombotik plakların oluşumunu
önlediğini gösterir.
6. Cilt için
faydaları
Antioksidanlar ayrıca olağanüstü bir anti-kırışıklık tesiri
için cilde daha çok esneklik ve güzellik anlamına gelir . Eski Romalılar bunu
çok iyi biliyorlardı ve yaz sonucunda amfetoterapide zevk aldılar, üzümlerin
bakımı tüm organizmayı arındırmaktı.
7. Daha güçlü
kemikler
Üzümün içinde de borunun göze çarptığı muhteşem miktarlarda
mineraller bulabilirsiniz . Bor ,
kemiklere kalsiyum emilimini kolaylaştırır ve osteoporozun önlenmesine destek
sunar . Bu mineral ayrıca, etkili beyin ve bellek işlevlerini sürdürmek için
hizmet edecek olan şekerlerden tüm enerjiyi çıkarabilmektedir. Küçük ipucu:
susam tohumu ile üzümlere birlikte rol alır , böylece bor, susamda bulunan
kalsiyum emilimine destek verir!
8. Açlık duygusu?
Kuru üzüm!
Kurutulmuş biçimde - kuru üzüm yada kuru üzümde bile -
üzümler hakkaten faydalı özelliklerini kaybetmezler! Görünüşe nazaran kuru
üzüm, açlık hissini azaltabilir, çünkü kandaki leptin düzeyini artırabilir, bu
da tokluk hissini beyne ileten bir hormondur. Bu nedenle, üzümlerin aşırı
şişman ve obeziteyi önlemede çok yararlı olabileceği düşünülüyor.
9. Üzümden hiçbir şey
atılmamalı
Tohumlar bile değil ! Tohumlar, aslına bakarsak, selüloz,
nişasta, tanenler ve her şeyden önce yağ şeklinde çeşitli maddeler içerir ,
üzüm çekirdeği yağı % 70 linoleik asit, için kullanılan temel bir çoklu
doymamış yağ asidi ihtiva eden aşırı kolesterol kan temizleyici . Bu özellikten
yararlanmak için, soğuk preslenmiş, rafine edilmemiş üzüm çekirdeği yağı
seçmelisiniz ve çiğ yiyiniz.
