bektaşi üzümü bitkinin meyve Ribes grussularia . Vitamin
vepolifenol bakımından varlıklı , idrar söktürücü, detoksifiye edici ve cilt
yaşlanmasına karşı cenkmaya destek verir. Hadi daha iyi öğrenelim.
Bektaşi üzümü özellikleri ve faydalarıMeyve bektaşi üzümü
şeklinde etken bileşenlerin çok zengindir
vitaminler dahil ( C vitamini
ayrıca,), fakat elyaf ve pektinler, örneğin, malik, salisilik ve tartarik asit
şeklinde farklı türde şeklinde organik asitler polifenoller .
Çalılığın diğer meyveleriyle ortak özelliklerin yanı sıra
her meyve içinbazı özel etkilere haizdir
. InterBerry projesi kapsamında yürütülen çalışmalar (ufak Meyvelerin
Niteliksel İyileştirilmesi için Entegre Disiplinler Arası Proje ve Yeni Yüksek
Katma değerli Dönüşüm Ürünleri Çalışması), 2004 yılında, farklı türlerde minik
meyvelerin toplam 271 örneğini karakterize etmesine izin
vermiştir.Antosiyaninlerde toplam içerik için reaktif polifenoller ve 248
meyvelerdeki toplam içerik için .
Genel olarak, türlere bağlı olarak ve birçok durumda farklı
çeşitlere bağlı olarak konsantrasyonlarda belirgin bir değişiklik olmuştur.
Elde edilmiş analitik veriler kaynaktan, ahşap yüksek
polifenol içeriğine yararları olduğu ortaya çıktı , siyah frenk üzümü , kırmızı
üzümü 5.000 mg / kilo ile çilek, arkasından yaklaşık 5.700 mg / kg, (3700 mg /
kilo), böğürtlen (3500 mg / kilo), beyaz frenk üzümü (3,300 mg / kg), dev
yabanmersini (3,200 mg / kilo), beyaz ahududu (2.400 mg / kilo) ve kırmızı
ahududu (2.000 mg / kg).
Daha düşük averaj içerik - genel olarak meyve ile
karşılaştırıldığında hala çok önemli olmakla birlikte - kırmızı bektaşi (1,700
mg / kg), beyaz bektaşi üzümü (1,600 mg / kilogram) ve son olarak da çilek
(1.500 mg) için kaydedilmiştir. / kg) uygulanmıştır.
Bektaşi üzümü
kalorileri ve besin değerleri
100 gr bektaşi, 44 kalori ihtiva eder.
Ek olarak, 100 g ürünümüz için:
Lipidi 0,6 g
Sodyum 1 mg
Potasyum 198 mg
Glucidi 10 g
rejim lifi 4.3 g
Protein 0,9 g
A vitamini 290 IU
Vitamina C 27,7 mg
Kalsiyum 25 mg
Ferro 0,3 mg
Magnesio 10 mg
bağışıklık
öteki meyveler şeklinde, bektaşi üzümü ekler düşük kalori alımı da (taze meyve 100g başına yaklaşık 40 kcal)
bu meyve sıhhat ve vücudumuzun refahı için büyük bir müttefik kılan
özelliklerden bir dizi. Özellikle de
şeker onların tatlılık sorumlu
içerdikleri (fruktoz ve glukoz), onlar da tolere edilir diyabetiklerin (eğer aşırıya kaçmayın şartıyla).
Sadece alerjiye ya da divertikülozdan muzdarip olanlara
tüketilmeleri konusunda davranışlarında ölçülü olmaları ya da bazen de
yapamamaları gerekir, çünkü meyveler tam pulpa sahiptir ve diverticolide
depolanabilen kıymetli tohumlar bakımından zengindir.
Bu meyvelerin ortak yararlı etkilerinin çoğunu belirleyen,
fitokimyasalların (flavonoidler ve antosiyaninler gibi) ve C vitamininin bolca
içinde ne olduğunun üzerindedir. Bektaşi vardır, aslında, şeklinde önemli
özellikler vücudun müdafa uyarmacı ,
enfeksiyondan koruyan arındırmak
nedeniyle meyve her 10-12 saatte bir taze meyve suyu yarım bardak alarak
ağır metallere örneğin ve kirlenmeye karşı kan detoks . Bu , karaciğerin düzgün
işleyişine katkıda bulunan flavonoid içeriği sayesinde fazla toksik maddelerin atılmasına destek
sunar.
Olmak diüretik ve detoks, aynı zamanda antioksidanlar,
bunların aktivitesi özgür radikallerin olumsuz etkilerine karşı kendini
gösterir ve hücre yaşlanmasını
yavaşlatmak yansır, cilt durumu , dejeneratif hastalıklar için risk faktörleri
ile ilgilidir.
Onlar canlandırıcı ve besleyici meyveler vardır büzücü de kolesterol seviyesini kontrol
etmeye yardımcı iyi oranda ihtiva ettiği bağırsak fonksiyonlarını tekrar
dengelemek için yararlı, (pektin dahil) lif yardımıyla,.
Bektaşi üzümü öteki özellikleri, önemli bir susuzluk
giderici güce haiz ve mide suları
üretimini teşvik eden, bir aperatif veya sindirim şeklinde davranan
meyveleridir .
Bitkinin tanımı ve
çeşitliliği
bektaşi üzümü ( Ribes Grosülarit ) "kırmızı" ve
"siyah", o kümeler küçük meyveler razı ama buluş değil karar verdi
ayırt etmek isteyen kuşüzümü yakın akrabası olan küresel veya ince uzun
şekilden büyük meyveleri andıran olgunlaşmak üzereyken sarı yada kırmızıya
dönüşen yeşil dikenli bir saç ile kaplı bir üzüm.
Bu popüler isimler, crispa üzüm, keşişlere ilişkin üzüm,
deniz üzüm, Spinella üzüm, çağrılır (ek olarak çapı 2.5 santimetre boyutlarında
gelen üzüm) öteki iki kuş üzümü kadar farklı yabani üzüm , kuru üzüm.
Tat, aromatik, tatlı ve çok özel (birazcık asidik), aslen
herkes memnun değil. Genel olarak, meyve tamamen olgunlaştığı vakit optimal
organoleptik niteliklere daima ulaşılır.
İsminin türetilmesi tamamen kesin değildir, fakat en
akredite edilmiş olan "ribes" terimini Arapça ribus'a , şu demek
oluyor ki "ekşi meyvelerle bitki " ye kadar izler .
Bektaşi üzümü yetiştiriciliği 1700'lü yıllara dayanmaktadır.
İngiltere'de, özellikle de ekimi fazlaca yaygın olan Almanya başta olmak üzere,
öteki Avrupa ülkelerine yayılmış yüzlerce ürün bulunmaktadır.
Ribes grossularia Avrupa çapında mevcuttur, sadece Fransız
ve İspanya için İtalyan iklimi için güçlü bir tercih gösterir; kuzey Afrika'da
ve Asya dağlarında, daha az sıcak ve güneşli yerlerde, ova ormanlarında ve iki
bin metreye kadar yüksekliklerde bulunuyoruz.
İtalya'da bektaşi üzümü bulmak zordur (çalılıklarda,
taşlıklarda, taşlı yerlerde bulunur ve 1700 metre yüksekliğe ulaşabilir) çünkü
çsafha bozunumu ve çalılıkların saklı tutulması çok az sınırı olandır. Spontan
difüzyon ve kültivasyon ufak boyutlu bitkilerde yada tanıdık meyve bahçelerinde
sınırı olandır.
Bektaşi üzümünde
merak
Olgunlaşmamış bektaşi üzümü meyveleri (ayrıca çok hoş değil)
yiyecek tavsiye edilmez, çünkü bunlar iyi bağlarırsak bozukluklarına neden
olabilirler, eğer iyi olgunlaşmışlarsa tüm yararlı özelliklerini kullanırlar.
Sabahları sarhoş suları, oruç, mükemmel bir arındırıcı
tedavidir, aşırıkiloya karşı faydalıdır
ve iyileşme sırasında mükemmeldir, çünkü mineral tuzlarında vücuda doğru
dengeyi getirir ( remineralize etme eylemi ).
Bektaşi üzümü yenilir (meyve salataları ve şekerlemeler için
yada et veya balık yemekleri yada salatalar için), ancak ekşi tadı için bektaşi
üzümü şurup, reçel, reçel haline dönüştürülmeye uygundur. çünkü kışın taze
meyve kıt olduğunda, bu korunma yöntemleri yardımıyla her vakit elimizde
bulunabiliriz).
