Bektaşi üzümü: özellikleri, besin değerleri, kalori

سبتمبر 09, 2018



bektaşi üzümü bitkinin meyve Ribes grussularia . Vitamin vepolifenol bakımından varlıklı , idrar söktürücü, detoksifiye edici ve cilt yaşlanmasına karşı cenkmaya destek verir. Hadi daha iyi öğrenelim.

Bektaşi üzümü özellikleri ve faydalarıMeyve bektaşi üzümü şeklinde etken bileşenlerin çok zengindir  vitaminler dahil (  C vitamini ayrıca,), fakat elyaf ve pektinler, örneğin, malik, salisilik ve tartarik asit şeklinde farklı türde şeklinde organik asitler polifenoller .

Çalılığın diğer meyveleriyle ortak özelliklerin yanı sıra her meyve içinbazı özel etkilere haizdir  . InterBerry projesi kapsamında yürütülen çalışmalar (ufak Meyvelerin Niteliksel İyileştirilmesi için Entegre Disiplinler Arası Proje ve Yeni Yüksek Katma değerli Dönüşüm Ürünleri Çalışması), 2004 yılında, farklı türlerde minik meyvelerin toplam 271 örneğini karakterize etmesine izin vermiştir.Antosiyaninlerde toplam içerik için reaktif polifenoller ve 248 meyvelerdeki toplam içerik için  .

Genel olarak, türlere bağlı olarak ve birçok durumda farklı çeşitlere bağlı olarak konsantrasyonlarda belirgin bir değişiklik olmuştur.

Elde edilmiş analitik veriler kaynaktan, ahşap yüksek polifenol içeriğine yararları olduğu ortaya çıktı , siyah frenk üzümü , kırmızı üzümü 5.000 mg / kilo ile çilek, arkasından yaklaşık 5.700 mg / kg, (3700 mg / kilo), böğürtlen (3500 mg / kilo), beyaz frenk üzümü (3,300 mg / kg), dev yabanmersini (3,200 mg / kilo), beyaz ahududu (2.400 mg / kilo) ve kırmızı ahududu (2.000 mg / kg).
Daha düşük averaj içerik - genel olarak meyve ile karşılaştırıldığında hala çok önemli olmakla birlikte - kırmızı bektaşi (1,700 mg / kg), beyaz bektaşi üzümü (1,600 mg / kilogram) ve son olarak da çilek (1.500 mg) için kaydedilmiştir. / kg) uygulanmıştır.

Bektaşi üzümü kalorileri ve besin değerleri

100 gr bektaşi, 44 kalori ihtiva eder.
Ek olarak, 100 g ürünümüz için:
Lipidi 0,6 g
Sodyum 1 mg
Potasyum 198 mg
Glucidi 10 g
rejim lifi 4.3 g
Protein 0,9 g
A vitamini 290 IU
Vitamina C 27,7 mg
Kalsiyum 25 mg
Ferro 0,3 mg
Magnesio 10 mg

bağışıklık

öteki meyveler şeklinde, bektaşi üzümü ekler  düşük kalori alımı  da (taze meyve 100g başına yaklaşık 40 kcal) bu meyve sıhhat ve vücudumuzun refahı için büyük bir müttefik kılan özelliklerden bir dizi. Özellikle de  şeker  onların tatlılık sorumlu içerdikleri (fruktoz ve glukoz), onlar da tolere edilir  diyabetiklerin  (eğer aşırıya kaçmayın şartıyla).

Sadece alerjiye ya da divertikülozdan muzdarip olanlara tüketilmeleri konusunda davranışlarında ölçülü olmaları ya da bazen de yapamamaları gerekir, çünkü meyveler tam pulpa sahiptir ve diverticolide depolanabilen kıymetli tohumlar bakımından zengindir.

Bu meyvelerin ortak yararlı etkilerinin çoğunu belirleyen, fitokimyasalların (flavonoidler ve antosiyaninler gibi) ve C vitamininin bolca içinde ne olduğunun üzerindedir. Bektaşi vardır, aslında, şeklinde önemli özellikler  vücudun müdafa uyarmacı , enfeksiyondan koruyan arındırmak  nedeniyle meyve her 10-12 saatte bir taze meyve suyu yarım bardak alarak ağır metallere örneğin ve kirlenmeye karşı kan detoks . Bu , karaciğerin düzgün işleyişine katkıda bulunan flavonoid içeriği sayesinde  fazla toksik maddelerin atılmasına destek sunar.

Olmak  diüretik  ve detoks, aynı zamanda antioksidanlar, bunların aktivitesi özgür radikallerin olumsuz etkilerine karşı kendini gösterir  ve hücre yaşlanmasını yavaşlatmak yansır,  cilt durumu  , dejeneratif hastalıklar için risk faktörleri ile ilgilidir.

Onlar canlandırıcı ve besleyici meyveler vardır  büzücü de kolesterol seviyesini kontrol etmeye yardımcı iyi oranda ihtiva ettiği bağırsak fonksiyonlarını tekrar dengelemek için yararlı, (pektin dahil) lif yardımıyla,.

Bektaşi üzümü öteki özellikleri, önemli bir susuzluk giderici güce haiz  ve mide suları üretimini teşvik eden, bir aperatif veya sindirim şeklinde davranan meyveleridir  .



Bitkinin tanımı ve çeşitliliği

bektaşi üzümü ( Ribes Grosülarit ) "kırmızı" ve "siyah", o kümeler küçük meyveler razı ama buluş değil karar verdi ayırt etmek isteyen kuşüzümü yakın akrabası olan küresel veya ince uzun şekilden büyük meyveleri andıran olgunlaşmak üzereyken sarı yada kırmızıya dönüşen yeşil dikenli bir saç ile kaplı bir üzüm.

Bu popüler isimler, crispa üzüm, keşişlere ilişkin üzüm, deniz üzüm, Spinella üzüm, çağrılır (ek olarak çapı 2.5 santimetre boyutlarında gelen üzüm) öteki iki kuş üzümü kadar farklı yabani üzüm , kuru üzüm.

Tat, aromatik, tatlı ve çok özel (birazcık asidik), aslen herkes memnun değil. Genel olarak, meyve tamamen olgunlaştığı vakit optimal organoleptik niteliklere daima ulaşılır.
İsminin türetilmesi tamamen kesin değildir, fakat en akredite edilmiş olan "ribes" terimini Arapça ribus'a , şu demek oluyor ki "ekşi meyvelerle bitki " ye kadar izler .
Bektaşi üzümü yetiştiriciliği 1700'lü yıllara dayanmaktadır. İngiltere'de, özellikle de ekimi fazlaca yaygın olan Almanya başta olmak üzere, öteki Avrupa ülkelerine yayılmış yüzlerce ürün bulunmaktadır.

Ribes grossularia Avrupa çapında mevcuttur, sadece Fransız ve İspanya için İtalyan iklimi için güçlü bir tercih gösterir; kuzey Afrika'da ve Asya dağlarında, daha az sıcak ve güneşli yerlerde, ova ormanlarında ve iki bin metreye kadar yüksekliklerde bulunuyoruz.

İtalya'da bektaşi üzümü bulmak zordur (çalılıklarda, taşlıklarda, taşlı yerlerde bulunur ve 1700 metre yüksekliğe ulaşabilir) çünkü çsafha bozunumu ve çalılıkların saklı tutulması çok az sınırı olandır. Spontan difüzyon ve kültivasyon ufak boyutlu bitkilerde yada tanıdık meyve bahçelerinde sınırı olandır.

Bektaşi üzümünde merak

Olgunlaşmamış bektaşi üzümü meyveleri (ayrıca çok hoş değil) yiyecek tavsiye edilmez, çünkü bunlar iyi bağlarırsak bozukluklarına neden olabilirler, eğer iyi olgunlaşmışlarsa tüm yararlı özelliklerini kullanırlar.

Sabahları sarhoş suları, oruç, mükemmel bir arındırıcı tedavidir, aşırıkiloya karşı faydalıdır   ve iyileşme sırasında mükemmeldir, çünkü mineral tuzlarında vücuda doğru dengeyi getirir ( remineralize etme eylemi ).

Bektaşi üzümü yenilir (meyve salataları ve şekerlemeler için yada et veya balık yemekleri yada salatalar için), ancak ekşi tadı için bektaşi üzümü şurup, reçel, reçel haline dönüştürülmeye uygundur. çünkü kışın taze meyve kıt olduğunda, bu korunma yöntemleri yardımıyla her vakit elimizde bulunabiliriz).


Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

ليست هناك تعليقات