İncirin 10 Sağlık Faydası

سبتمبر 09, 2018

İncir Faydaları

İncir sağlık yararları ile doludur. İncirler iyi bir rejim lifi, antioksidanlar, mineraller ve vitaminler sağlar ve potasyum, kalsiyum, magnezyum, bakır ve demir açısından zengindir. İncirlerde ek olarak optimum sağlık ve sıhhatlilığa katkıda bulunan A, B6, E ve K Vitaminleri bulunur. İncirin 10 sağlık yararını öğrenmek için okumaya devam edin ve incirin bu dinlence sezonunda sizin için neden sağlıklı bir meyve seçimi olabileceğini öğrenin .

Taze Incir 64g Porsiyon Sağlar:
Not: 64g porsiyon = 1 büyük incir @ 2.5 ″ çap
Kalori - 47.4
Çoklu doymamış yağ - .1 g
Protein - .5 g (% 1 DV)
diyet Lif - 2 gr (% 7 DV)
Kalsiyum - 22.4 mg (% 2 DV)
Folat - 3.8 mcg (% 1 DV)
Demir - 0,2 mg (% 1 DV)
Magnezyum - 11 mg (% 3 DV)
Manganez - 0.1 mg (% 4 DV)
Fosfor - 9 mg (% 1 DV)
Potasyum - 148 mg (% 4 DV)
Çinko - 0.1 mg (% 1 DV)
A vitamini - 90,9 IU (% 2 DV)
B6 Vitamini - 0.1 mg (% 4 DV)
C vitamini -1.3 mg (% 2 DV)
Vitamin K - 3.0 mcg (% 4 DV)


İncir 10 sıhhat Yararları

İşte incir on mükemmel sıhhat yararları şunlardır:

1. Kardiyovasküler Fonksiyonu / Düşük Kan Basıncı Ve Kolesterol Yardımcı
İncir, iyi bir potasyum deposudır, kan basıncını denetim etmeye yardımcı olan bir mineraldir.
Hayvan çalışmalarında, pektin, incir yapraklarında bulunan çözünebilir bir lifin vücuttaki trigliserit düzeylerini düşürdüğü gösterilmiştir.
Şekiller ek olarak, aterosklerozun (arterlerin sertleşmesi) önlenmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış olan yüksek seviyelerde polifenol antioksidanlar ihtiva eder.

2. Üreme Sağlığını Iyileştirmek
Klinik çalışmalar, incirlerin her ikisi de üreme sağlığı için gerekli olan sperm motilitesini ve sayımını artırmaya yardımcı bulunduğunu göstermiştir.
Araştırmacılar bu bağlantının incirlerde bulunan amino asitler, magnezyum ve kalsiyum ile bağlantılı olabileceğine inanıyorlar.

3.  Kilo vermede Yardım Ve Sağlıklı bağırsak Işlevini Teşvik Etmek
İncirlerde bulunan diyet lifi ve düşük kalori miktarının, kilo verme ve kilo yönetimi ile pozitif yönde korelasyonları olduğu gösterilmiştir.

4. Böbrek Fonksiyonu Ile Yardım
organik Ürünler Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan laboratuvar hayvanları üzerine yapılan bir çalışmada, incirdeki bileşiklerin yüksek kolesterol seviyelerinin neden olduğu böbreklere yönelik yaralanmaları azalttığı bulunmuştur.

5. Kansere Karşı Koruyun
İncir, elmaları, tarihleri, armut ve kuru erik ile bu başlığı paylaşan, en yüksek lifli meyveler için listenin başına gelir.
51.823 postmenopozal kadını kapsayan sekiz yıllık bir çalışma, en fazlaca meyve tüketenlere nazaran en fazlaca meyve lifi tüketenler için meme kanseri riskinde% 34 azalma göstermiştir.
Ek çalışmalar, in-vitro iken, incirlerin bazı kanser hücresi türlerinin büyümesini engellediğini bulmuştur.

6. Düşük Insülin Seviyeleri
İncirlerin onlarca defa anti-diyabetik özelliklere haiz oldukları gösterilmiştir ve insülin enjeksiyonları gerektiren diyabetiklerin ihtiyaç duyduğu insülin miktarını azaltabilir.
Ancak, incirlerde bulunan yüksek şeker içinde ne olduğu sebebiyle, diyabetlerin rejimlerine incir eklemeden önce doktorlarına danışmaları önemlidir.

7. Kemik Yoğunluğunu Koruma
10 kuru incirin bir porsiyonu 220-269 miligram kalsiyum sağlar. Bu, kalsiyum için önerilen gmeşhurk değerin yaklaşık% 20'sidir.
Hem de, incirin yüksek potasyum içeriğinin, sodyumda yüksek olan diyetlerin neden olduğu idrarın kalsiyum atılımına karşı koyabileceğine inanılmaktadır. İdrar yöntemiyle kalsiyum kaybının önlenmesi kemiklerdeki kalsiyumu korur ve osteoporoz benzer biçimde kemik hastalıkları riskini azaltır.

8. Maküler dejenerasyon Riskini Azaltın
Oftalmoloji Arşivi, günde üç yahut daha çok porsiyon meyve yemesi, yaşlı erişkinlerde görme kaybının başlıca nedeni olan, yaşa bağlı maküler dejenerasyon (ARMD) riskinizi azaltabileceğine işaret etmektedir. Günde 1,5 porsiyon meyve.

9. Doğal Olarak Anemi Tedavisi (Demir Eksikliği)
Anemi, vücudunuzun dokularınıza yeterli oksijen taşımak için yeterince sağlıklı kırmızı kan hücreleri üretmediği bir durumdur.
İncir, kırmızı kan hücresi oluşumu ve hücresel oksidasyon için lüzumlu olan iki bakır ve demir ihtiva eder.  

10. Sindirim Sağlığı Geliştirmek
İncir ayrıca bağırsaktaki önceden mevcut iyi bakterileri desteklemeye yardımcı olan prebiyotikler de içerir. Optimal sindirim sağlığının korunması için iyi bakteri gereklidir.

Incir Ile Ilişkili Potansiyel sıhhat Riskleri

Bu güç meyvesinin bazı olumsuzlukları var. İşte incir ile ilgili beş potansiyel sıhhat riski vardır:

1. Yüksek Şeker içinde ne olduğu
Kuru incir, şekerin% 55'i şekerli olmak üzere, şekere ve kalorilere göre taze incirlere nazaran yüksektir. Bu, 1/2 fincanlık porsiyon başına 185 kalori miktarındadır.
Diyabetik veya diyabet öncesi iseniz, incirleri dikkatlice ve sadece doktorunuzun yada beslenme uzmanınızın tavsiyelerine gore tüketin.

2. Müshil tesiri
Yüksek lif içinde ne olduğu nedeniyle, incirler hafif bir müshil tesiri olabilir ve özellikle kurutulduğunda fazla tüketilmemelidir.

3. Lateks içeriği
İncir ağacından incir toplandığında, saptan azca miktarda incir lateks üretilebilir. Lateks alerjisi olan kişiler incir toplarken eldiven giymeyi düşünmelidir.
Lateks, meyvenin kendisinde değil, yalnız gövdede bulunur.

4. Oksalatlar
İncir ek olarak oksalat denilen naturel olarak oluşan kimyasalları içerir . Oksalatlar vücut sıvılarında çok yoğunlaştıklarında, kristalize olabilir ve safra kesesi ve böbrek taşı şeklinde sağlık problemlerına niçin olabilirler.
Bundan dolayı, böbrek yada safra kesesi problemi olan bireyler incir tüketiminden kaçınmayı düşünebilirler.

5. Sülfitler Içerebilir
Ticari olarak yetiştirilen kurutulmuş incirler, oksidasyonun önlenmesine yardımcı olmak için işlem esnasında sülfür dioksit gazı ile muamele edilebilir.
Raf ömrünü uzatmak için sülfitlerle de işlenebilirler.
Sülfitlere duyarlı kişiler, kuru incir şeklinde sülfit içeren gıdalardan kaçınmalıdır.
Astımlı insanlardan yüzde beşi, sülfitlere maruz kalmış olduğunda tepki gösterebilenler arasındadır.
Organik olarak sınıflandırılan gıdalar, sülfitler içermez, çünkü bu koruyucuların kullanımı organik olarak yetiştirilen veya üretilen gıdalarda yasaklanmıştır. Bu yüzden incir alırken, mümkün olduğunda organik olmayı tercih edin .




Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

ليست هناك تعليقات