leziz ama baharatlı, meyve
kamkat veya cumquat - olarak bir
genel Avrupa'da tanınan sonucu, bir kış ve ilkbahar incelik. Kamkatın turunçgil
aroması olmasına karşın , meyve kabuğu da dahil olmak üzere tamamen yenebilecek
şekilde ayrılır. Botanik Rutaceae ailesine aitti; yüzyılın ortalarında,
Avrupa'dan onları Avrupa'ya getiren botanikçi Robert Fortuna'nın onuruna,
Fortunella eşeysel.
Kamkat , Güneydoğu Çin'in dağlık bölgelerinin minik bir
yıllık yerli ağaç boyutudur. Bugün, lezzetli meyveleri ve ABD de dahil olmak
üzere dünyanın birçok yerinde bir ağaç süslemesi için büyüdüler. Olgun bir
kamkat ağacının kışın birkaç yüz parlak turuncu renkli meyveleri vardır. İç
mekanda, meyve birbirine ve kabuklara sıkıca bağlı sulu bölümleri olan ufak bir
portakalı çağrıştırır. Pulpa, merkezi olarak yerleştirilmiş 1-2 tohum içerir.
Tohumlar portakal şeklinde acı-tatlandırıcıdır ve çoğu zaman tükürür. Birkaç çeşit
kamkat var; Bununla birlikte, yaklaşık dört çeşit meyve için yaygın olarak
yetiştirilmektedir.
Kamkat (Fortunella margarita): Meyve oval ve ABD'de
yetiştirilen en yaygın çeşitleri vardır. Meyve pürüzsüz tart sarı ışık-tart
lezzet özellikleri. Marumi Kamkat (Fortunella japonica): Meyveleri yuvarlaktır
ve karakteristik tatlı lezzete sahiptir. Kumquat Meiwa (Fortunella
crassifolia): diğer gerçeklerden daha yuvarlak ve daha büyüktür. Japonya'da
ninpo ya da neiha kinkan olarak popüler. Hong Kong vahşi (Fortunella hindsii).
Kumquat'ın Meyve
sıhhat İçin 7 Faydası
1.Kamkat'ın üzümlere eşkıymet bir kalori kıymeti vardır. 100
gr taze meyve sadece 71 kalori sağlar. Bununla beraber, rejime sıhhat,
mineraller, vitaminler ve antioksidan pigmentlerden yararlanan ve zenginliğe
çok iyi katkıda bulunan son aşama zengin lif kaynaklarıdır.
2.Kumquats, kabuklarıyla birlikte yenir, onları diğer
narenciye ailesinden ayıran eşi olmayan bir özelliktir. Kabuk birçok uçucu yağ,
antioksidan ve lif bakımından zengindir. 100 g tam kumquats, tanen, pektin,
hemi-selüloz ve öteki nişasta olmayan polisakkaridlerden (NSP) oluşan günlük
liflerin 6.7 gramını yada% 17'sini sağlar.
3.Taze kamkatlar , karotenler, lutein, zea-ksantin ve
tanenler benzer biçimde sayısız sıhhat yararına sahip olan poli-fenolik
antioksidan flavonoidler ile doludur. Kamkat kabuk, içinde limonen, pinen,
a-bergamoten, kariyofil, a-humulen ve a-muurolen dahil olmak üzere biroldukça
önemli esansiyel yağdan oluşur. Beraber, bu bileşikler, meyveye özel bir
narenciye aroması verir.
4.Bundan başka, kamkat
, toplam olarak A vitamini, C ve E şeklinde bazı anti-oksidan vitamin
yeterli seviyelerini ihtiva meyve bu pito-kimyasal bileşikler kamkat yardım
süpürme zararlı oksijen - özgür radikaller vücut alınmıştır ve bu nedenle
korumak It kanser, diyabet, dejeneratif hastalıklar ve enfeksiyonlar.
5.Portakal gibi, kamkat
da C vitamini açısından çok varlıklı 100 gr meyve,% 47,9 veya% 73 RDA
sağlar - Önerilen gmeşhurk izinler. C vitamini, kollajen sentezi ve yara
iyileşmesi gibi birçok temel biyolojik işlevi olan en güçlü organik
antioksidandır; anti-viral ve anti-kanser; ve nörodejeneratif hastalıkların,
artritin, diyabetin önlenmesine destek verir. Serbest köktencilik oksidanların
vücuttan uzaklaştırılması. İlaveten, C vitamini demirin gıdadaki emilimini, onu
demirden mide ferricine indirgemeyi kutlama eder.
6.Kamkat , thiamine,
niacin, pyridoxine, folates ve pantothenic acid şeklinde iyi bir B grubu
vitamin düzeyi ihtiva eder. Bunlar, karbonhidratlar, proteinler ve yağların
metabolizması için yardımcı faktörler olarak vitaminler olarak işlev görür.
7.Ek olarak, kamkatkalsiyum, bakır, potasyum, manganez,
demir, selenyum ve çinko gibi mütevazı kaynaklardır. Kemik ve dişlerin oluşumu
için gerekli ana element kalsiyumdur. Kırmızı kan hücrelerinin üretimi için
bakır gereklidir. Demir hücresel oksidasyonun yanı sıra kırmızı kan
hücrelerinin oluşumu için gereklidir.
