Kamkat ve 7 muhteşem Faydası

سبتمبر 09, 2018


leziz ama baharatlı, meyve  kamkat  veya cumquat - olarak bir genel Avrupa'da tanınan sonucu, bir kış ve ilkbahar incelik. Kamkatın turunçgil aroması olmasına karşın , meyve kabuğu da dahil olmak üzere tamamen yenebilecek şekilde ayrılır. Botanik Rutaceae ailesine aitti; yüzyılın ortalarında, Avrupa'dan onları Avrupa'ya getiren botanikçi Robert Fortuna'nın onuruna, Fortunella eşeysel.
Kamkat , Güneydoğu Çin'in dağlık bölgelerinin minik bir yıllık yerli ağaç boyutudur. Bugün, lezzetli meyveleri ve ABD de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde bir ağaç süslemesi için büyüdüler. Olgun bir kamkat ağacının kışın birkaç yüz parlak turuncu renkli meyveleri vardır. İç mekanda, meyve birbirine ve kabuklara sıkıca bağlı sulu bölümleri olan ufak bir portakalı çağrıştırır. Pulpa, merkezi olarak yerleştirilmiş 1-2 tohum içerir. Tohumlar portakal şeklinde acı-tatlandırıcıdır ve çoğu zaman tükürür. Birkaç çeşit kamkat var; Bununla birlikte, yaklaşık dört çeşit meyve için yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Kamkat (Fortunella margarita): Meyve oval ve ABD'de yetiştirilen en yaygın çeşitleri vardır. Meyve pürüzsüz tart sarı ışık-tart lezzet özellikleri. Marumi Kamkat (Fortunella japonica): Meyveleri yuvarlaktır ve karakteristik tatlı lezzete sahiptir. Kumquat Meiwa (Fortunella crassifolia): diğer gerçeklerden daha yuvarlak ve daha büyüktür. Japonya'da ninpo ya da neiha kinkan olarak popüler. Hong Kong vahşi (Fortunella hindsii).

Kumquat'ın Meyve sıhhat İçin 7 Faydası

1.Kamkat'ın üzümlere eşkıymet bir kalori kıymeti vardır. 100 gr taze meyve sadece 71 kalori sağlar. Bununla beraber, rejime sıhhat, mineraller, vitaminler ve antioksidan pigmentlerden yararlanan ve zenginliğe çok iyi katkıda bulunan son aşama zengin lif kaynaklarıdır.

2.Kumquats, kabuklarıyla birlikte yenir, onları diğer narenciye ailesinden ayıran eşi olmayan bir özelliktir. Kabuk birçok uçucu yağ, antioksidan ve lif bakımından zengindir. 100 g tam kumquats, tanen, pektin, hemi-selüloz ve öteki nişasta olmayan polisakkaridlerden (NSP) oluşan günlük liflerin 6.7 gramını yada% 17'sini sağlar.

3.Taze kamkatlar , karotenler, lutein, zea-ksantin ve tanenler benzer biçimde sayısız sıhhat yararına sahip olan poli-fenolik antioksidan flavonoidler ile doludur. Kamkat kabuk, içinde limonen, pinen, a-bergamoten, kariyofil, a-humulen ve a-muurolen dahil olmak üzere biroldukça önemli esansiyel yağdan oluşur. Beraber, bu bileşikler, meyveye özel bir narenciye aroması verir.

4.Bundan başka, kamkat   , toplam olarak A vitamini, C ve E şeklinde bazı anti-oksidan vitamin yeterli seviyelerini ihtiva meyve bu pito-kimyasal bileşikler kamkat yardım süpürme zararlı oksijen - özgür radikaller vücut alınmıştır ve bu nedenle korumak It kanser, diyabet, dejeneratif hastalıklar ve enfeksiyonlar.

5.Portakal gibi, kamkat  da C vitamini açısından çok varlıklı 100 gr meyve,% 47,9 veya% 73 RDA sağlar - Önerilen gmeşhurk izinler. C vitamini, kollajen sentezi ve yara iyileşmesi gibi birçok temel biyolojik işlevi olan en güçlü organik antioksidandır; anti-viral ve anti-kanser; ve nörodejeneratif hastalıkların, artritin, diyabetin önlenmesine destek verir. Serbest köktencilik oksidanların vücuttan uzaklaştırılması. İlaveten, C vitamini demirin gıdadaki emilimini, onu demirden mide ferricine indirgemeyi kutlama eder.

6.Kamkat  , thiamine, niacin, pyridoxine, folates ve pantothenic acid şeklinde iyi bir B grubu vitamin düzeyi ihtiva eder. Bunlar, karbonhidratlar, proteinler ve yağların metabolizması için yardımcı faktörler olarak vitaminler olarak işlev görür.

7.Ek olarak, kamkatkalsiyum, bakır, potasyum, manganez, demir, selenyum ve çinko gibi mütevazı kaynaklardır. Kemik ve dişlerin oluşumu için gerekli ana element kalsiyumdur. Kırmızı kan hücrelerinin üretimi için bakır gereklidir. Demir hücresel oksidasyonun yanı sıra kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için gereklidir.



Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

ليست هناك تعليقات