Avokado'nun Araştırmalarla Desteklenen 18 Faydası

Eylül 09, 2018



Avokado'nun en besleyici ve çok yönlü meyvelerden biri olduğunu (evet, bu bir meyvedir!) Biliyor muydunuz?
Güç gıdalarını araştırırken avokado, bulabileceğiniz en yararlı, gıda açısından zengin yiyeceklerden bazılarını mahvetmeye devam ediyor!

Örneğin, avokadinin kilo verme hedeflerinize yardımcı olabilecek biroldukça sağlıklı yağ içerdiğini biliyor muydunuz?

Esasen mükemmel görünüyor ama faydaları orada durmuyor.
Burada avokado'nun 20 sıhhat yararı vardır, bu sayede daha sağlıklı, daha zayıf ve genel sağlığınızı geliştirmenize yardımcı olur.

Bu iddiaların her birinin yaşayabilirliğini kanıtlamak için araştırmaları vardır.

1. Avokado besin Gücüdür

Avokado, birkaç bin yıl önce Meksika'dan gelen Persea Americana adlı bir ağaçtan geliyor.
Şekilden (yuvarlakdan armut şekline) ve renge değişen farklı avokado türleri vardır.

Evrensel olarak bir süper besin olarak bilinen bu, sağladığı gıda kıymeti nedeniyle tüm dünyada bilinçli bireyler tarafınca popüler bir yemektir.
150 gram tüketmek size:
240 kalori (184'ü yağdan geliyor)
Sıfır kolesterol
11 mg sodyum
13 gram karbonhidrat
10 gram diyet lifi
sadece 1 gram şeker
K vitamini: RDA'nın% 26'sı
C vitamini: RDA'nın% 17'si
Potasyum% 14 RDA
B5 Vitamini:% 14 RDA
B6 Vitamini:% 13 RDA
Folat: RDA'nın% 20'si
E Vitamini:% 10 RDA
Tüm meyvelerden avokado, öteki meyvelerden farklıdır, çünkü şekerden daha çok yağ içerir (22 gram vs 1 gram) ve çoğu sağlığımız için faydalı olan iyi yağlardır
aslen, vücudun beta-karoten benzer biçimde antioksidanları emmesine ve maküler dejenerasyonu önlemesine yardımcı olan bu çok tekli doymamış yağa haiz tek meyvedir.
Şişman kötü değil. Vücudumuz enerji üretmek, gıdaları emmek ve hücre zarları oluşturmak için yağa ihtiyaç duyar. Anahtar doğru tür bir yağı yiyor.
22 gram yağ avokado ihtiva eder, 14.7 gram, 1960'lı bir araştırmaya dayanan kardiyovasküler sağlığa yardımcı olan iyi yağ olarak da bilinen tekli doymamış yağdan gelir .
Ayrıca avokado, herhangi bir kolesterol, sodyum içermez ve doymuş yağda çok düşüktür.

2. Bitki Bileşenlerinden Zengindir

varlıklı bir vitamin, mineral ve sağlıklı yağ kaynağı olmasının yanı sıra avokado, sıhhat yararlarının çoğundan sorumlu olan varlıklı bir nebat bileşenleri deposudır:
Karotenoidler - Avokado, lutein ve zeaksantin şeklinde karotenoidler içerir, bunlar bizim gözümüze yararlıdır ve yaşa bağlı göz hastalığı riskini azaltır
Persenonlar A ve B - Bu antioksidanlar, çeşitli kanser ve inflamasyon türlerini önlemeye yardımcı olurlar
D-Mannoheptulose - Bu, Avokado'da bulunan ve kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olduğu iddia edilen bir şeker türüdür
Avokado, bir tür antioksidan olan karotenoidler açısından zengindir. Sağlıklı yağ ile birleştirin, bu antioksidanların emilim özelliklerini geliştirmeye yardımcı olacaktır.

3. Kilo Yönetimine destek verir

kesin olmak için başarılı kilo yönetimi ile ilgili biroldukça unsur vardır.
Bununla birlikte, sağlıklı bir metabolizma, sağlıklı bir kilonun korunmasında çok etkili bir faktördür. Bu yüzden, diyetinize metabolizmayı destekleyen gıdaların eklenmesi, başarınız üzerinde büyük bir etkiye haiz olabilir.
Besin alımını işlemek için metabolizmanız mesuldür. Ve bu işlem yavaşladığında, yiyeceğin yağa dönüşme süreı vardır ve vücudunuza ekstra ağırlık katın.
İyi haber, avokadoların metabolizma komplikasyonları riskini azaltmaya yardımcı olabileceğidir
Avokadolar ayrıca uzun bir süre daha dolgun kalmanızı sağlayacak sağlıklı protein ve yağlarla doludur.

4.Sağlıklı Mono doymamış Yağ Asit kaynağı

Avokado, kısmen cömert yağlı asit içinde ne olduğu nedeniyle lezzetlidir.
 Ama bu yağ asitlerinin çoğunun sizin için son derece iyi bulunduğunu biliyor muydunuz?
Vücudumuzun hormon üretimi, hücre gelişimi ve gıda emilimi için yağ asitlerine ihtiyacı vardır.
Bu özellikle antioksidanlar ve A, D, K ve E vitaminleri gibi gıda maddelerinin emilmesi için geçerlidir
En sağlıklı yağ türleri tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlardır.
Bu yağlar, avokadodaki toplam yağ asidi içeriğinin yüzde yetmiş beşini oluşturuyor, bu da avokadoları bu sağlıklı yağları diyetinizde almak için en sağlıklı gıdalardan biri haline getiriyor 

5. Kötü Kolesteroü düşürür

Sağlığınız için çok fazla kolesterolün kötü olduğu kanıtlanmıştır.
Dolayısıyla, yüksek kolesterolü önlemenin bir yolu, sıfır kolesterolü olan yiyecekleri yiyor olurdu.
Tam olarak sıfır miligram kolesterol içeren meyve avokadosu girin.
Dahası, avokado yiyebileceğinizi ve yüksek kolesterolünüzde tersine bir tesir yaşayabileceğinizi biliyor muydunuz?
Araştırmacılar iki grup insanı karşılaştırdılar (bir gruba ekledikleri avokado ile rejimlerine ve eklenmiş avokado içermeyen bir gruba). Ve aslında, diyetlerine avokado ekleyen kişilerin, belirli kolesterol türlerinde bir düşüş yaşadıklarını bulmuşlardır
Avokado, kolesterolü kısmen bu meyvelerdeki fitosteroller sebebiyle azaltabilir ; Fitosteroller vücudunuzu kolesterol emmesini engellemiş olan önleyici maddeler olarak hareket etme eğilimindedir.

6. C ve K Vitaminleri Yönünden Zengindir

Vitaminler ve mineraller vücudumuzun sorunsuz çalışmasını sağlar.
Aynı yerde birden fazla vitamin içeren bir besin kaynağı bulabildiğimizde, rejim planımızın daha pürüzsüz hale gelmesi sağlanıyor.
Avokadolar hem C Vitamini bununla birlikte Vitamin K'nin mükemmel kaynaklarıdır.
Enfeksiyon Önleyici
Örneğin, C vitamini bağışıklık sisteminizi başka hiçbir şey gibi artırır. Ve enfeksiyona ve hastalığa karşı korunmaya destek sağlar.
Bunun üzerine, C vitamini sağlıklı cilt ve kemik büyümesini destek sunar.
Vücudunuz C Vitamini oluşturmaz. Bundan dolayı C vitamininizin hepsinın avokado gibi sağlıklı yiyeceklerle takviye edilmesi gerekir
K vitamini gıdalarda C vitamini kadar bolca değildir. Eğer K vitamini açısından zengin yiyecekler yiyebilirseniz, yapın.
Kan akışını iyileştirir
Vücudunuzda sağlıklı kan akışını korumak ve vücudunuzdaki proteinleri oluşturmaktan mesuldür
Proteinler hücre gelişiminde çok büyük rol oynarlar, bundan dolayı avokadolara girerek sağlıklı hücre gelişimini desteklemek için görevinizi icra ettiğinızdan kesin olun.

7. Kardiyovasküler Sistem İçin harika

Kardiyovasküler sağlığınız, vücudunuzun potasyum seviyeleriyle çok ilgili.
Potasyum hem kasılma bununla beraber kalp kasının özgür kalmasında rol oynar. Vücudunuzda sağlıklı kan akışını sağlar.
Potasyum kalp için iyidir
Avokado, iyi bir potasyum kaynağıdır. Ve bu, ocak sağlığını iyileştirmek için mükemmel bir yiyecek haline getirir.
Sağlıklı bir inflamasyon yanıtının korunması da kalp sağlığınıza yardımcı olur.
Araştırma, avokadoların kalbinizi destekleyen inanılmaz antiinflamatuar özelliklere haiz olduklarını göstermektedir. Ve kardiyovasküler sisteminizi iyi durumda tutun
Yüksek oleik asit ve E vitamini içinde ne olduğu avokadolara anti-enflamasyon özelliklerini verir.

8. Artrit emareleri Azaltır

Bununla birlikte, anti-inflamatuar özellikli faydalar kalp sağlığında durmaz. Araştırmacılar, artrit semptomlarını azaltmak için avokadodaki sağlıklı yağları kullanmaya başladılar
Artrit kısmen vücudunuzun yaşadığı irin sebebiyle olur. Bundan dolayı bunu avokado ile dengelediğinizde, eklemlerinizde azalmış bir ağrı hissedersiniz.
Ayrıca, avokado yağları aslında uzun solukta eklemlerinizi iyileştirmek için çalışır.
Avokado oluşturan bileşenlerin hücre dokusu üzerinde rejeneratif tesiri vardır, bu da artrit ağrılarınız için uzun süreli ve sürdürülebilir bir destek sistemi haline gelir.

9. Şekeri Düşürür

öteki birçok meyveden farklı olarak, avokado aslında düşük şekerli yada diyabetik bir diyete çok dosttur çünkü içinde hiç şeker yoktur.
Bazı çalışmalar avokadoların kan şekeri seviyeleriniz üzerinde düzenleyici bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Yüksek kan şekeri kalp hastalığına yol açabilir

Diyabet hastaları kalp hastalığı veya kardiyovasküler komplikasyonlar açısından risk altındadır. Ve bu ihtiyaçlar ile avocado'nun kalbi arkadaş bileşimi, çoklu gereksinimlar için mükemmel bir çözüm sunar
Ek olarak, biroldukça şeker hastası, karbonhidratlarda düşük bir diyete ihtiyaç duyar, çünkü sindirildiğinde şeker benzer biçimde işlenir.
Avokadoların daha azca karbonhidratı olduğundan, kan şekeri bozukluğu ile savaşım eden ve kesinlikle lüzumlu olandan daha çok şekeri işleyebilecek güçte olmayanlar için mükemmel yiyecekler haline gelirler.

10.Avokado Muza Kıyasla Daha Yüksek Potasyum İçeriğine haizdir

Hass avokado ile ilgili yeni bir araştırmada, vücuttaki kan basıncını bile arttıran yüksek potasyum içeriğine sahip olduğu ortaya çıkıyor.
Potasyum, sodyum seviyelerini dengeleyerek ve sodyumun tansiyonnız üzerindeki zararlı etkilerini azaltarak vücudunuza hizmet eder.
Muzun potasyum içeriği için daha popüler olmasına karşın, avokado daha fazlasını içerir.
Bir avokado, porsiyon başına bin yüz yirmi beş miligram potasyum içerirken, bir muzda aynı büyüklükte yalnız sekiz yüz altı miligram potasyum bulunur
yani, belki bir dahaki sefere potasyum vuruşuna ihtiyacınız var ise, bir muz yerine bir avokado seçin. Avokado'nun muzun besin değerinden çok daha ağır basan diğer tüm faydalarından yararlanın.

11. Gözler için mükemmel

 Avokadolar, karotenoidler olarak adlandırılan besinlerde çok zenginler.
Karotenoidler, meyve ve sebzelerde renk yaratan pigmentlerdir.
Fakat insan vücudunda fazlaca faydalı antioksidanlar olarak hareket ederler.
Diğer yararların yanı sıra, karotenoidler özellikle göz sağlığına yararlı olan özgür radikallere karşı etkilidir.
Araştırmalar, karotenoidler açısından varlıklı bir diyetin, daha sonrasında yaşamda göz hastalığını önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Sadece, serbest radikaller tarafından zarar gören öteki hücreler için de rahatlama sağlayacaktır
rejiminizdeki karotenoidleri önceliklendirmekle ilgili hatırlamanız ihtiyaç duyulan bir şey de, vücudunuzun, tükettiğiniz karotenoidleri tamamen emmek için ihtiyaç duyduğu şeye haiz olmasını sağlamaktır.
Vücudumuzun vitamin ve karotenoidler şeklinde besin maddelerini emmesi için yağ asitlerine ihtiyacı vardır.
Avocado, ek besin maddelerini emmeniz için ihtiyaç duyduğunuz yağ asitlerini size sağladığından bu adımda bile size destek sağlar

12. Avokado Güzel Cildi destek sunar

 Cildiniz, beslenme ve kızdırma için sağlıklı yağlara ihtiyaç duyar.
Fakat sağlıksız yağ tüketiyorsanız, cildinizde kendini gösterir.
Avokado, güzel yağlara dönüşen sağlıklı yağ bakımından zengindir.
Dahası, çalışmalar avokado'nun sağlıklı yağlar sunmaktan fazlasını meydana getirdiğinı göstermiştir. Aslen cildiniz için kollajen metabolizmasını destekler
Kollajen metabolizmasını desteklemek bir tek cildinizi güzelleştirmekle kalmaz, bununla beraber daha hızlı iyileşmesine (kesilme veya kırılma durumunda) destek verir ve cildinizin yaşlanmasına destek sunar.

13. Liflerin  İyi Bir Kaynağı

Avokado'nun kan şekerini düzenlemeye yardımcı olmasının yollarından biri de kan şekeri seviyenizi sağlıklı liflerle dengelemenizdir.
Avokado, sizin için faydalı olan iyi bir lif kaynağıdır.
Avokado ile ilgili harika bir şey, lif faydasını iptal etme eğiliminde olan yüksek şeker içeriğine haiz olmamasıdır
Araştırmalar, gmeşhurk önerilen lif miktarınızı korumanın, sizi hastalıklardan, hatta kansere karşı koruyabileceğini göstermektedir
Bu çalışmalara göre, almanız ihtiyaç duyulan günlük önerilen lif miktarı otuz gramdır.
Avokadoların her biri yaklaşık on gramdır, bundan dolayı gmeşhurk değerinizin üçte birini tek bir avokadodan elde edebilirsiniz!

14. Hamileler İçin Faydalı

 Avokadolarda bulunabilen bir öteki besin (birçoğu içinde) folattır.
Folat (veya Folik asit) bebeğin rahim içindeki gelişimine yardımcı olan temel bir besindir.
Bu besin maddesinin tavsiye edilen miktarının alınması da çocuğun doğum kusurlarıyla doğma mümkünlığını azaltmaya yardımcı olabilir
Avokado da B vitamini açısından zengindir. Ehich bebeğin nörolojik gelişmesine destek verir. Araştırmalar, avokado şeklindeki B vitamininin de annenin sabah bulantılarını hafifletebileceğini göstermektedir

15. Naturel UV Işın Koruması sunar

Avokadoların hiç soğumadığını planladığınüzde, burada: avokadolar, zararlı UV ışınlarına karşı koruyucu olarak hareket etmek için hücrelerinizi güçlendiren yağlı alkollere sahiptir
Sır, avocado'nun efsanevi anti-inflamatuar kabiliyetlerine ve antioksidan özelliklerine geri rotatif.
özgür radikallerin sisteminize girmesinin yollarından biri UV ışınlarıdır.
Aşırı pozlama sisteminizde biroldukça serbest radikale yol açabilir. Fakat avokadolar, özgür radikalleri önlemek için antioksidan özelliklerini kullanarak, cildinizde güneşe maruz kalma mevzusunda çok fazla endişelenmenize gerek yok. Hakkaten avokado, vücudunuzu dışarıdan korumak için çalışır.

16. Karaciğer Temizleyici

Avokado, karaciğerin kendini temizlemesine yardımcı olan glutatyon üreten bileşenler ihtiva eder.
Haftada yalnız bir veya iki avokado yiyen araştırmalara dayanarak yalnız 30 günde iyileşme yardımcı olabilir, karaciğer sağlığını iyileştirebilir.
Başka bir çalışmada, D-galaktozaminin virüslerin neden olduğu karaciğer hasarlarına ve avokado verilen sıçanlara benzediği fareler, en az miktarda karaciğer hasarı yaşadı ve yazar Hirokazu Kawagishi, avokadoların karaciğer sağlığını iyileştirdiğini belirtti. Insanoğlu daha fazlasını yemeli

17. Kemik Sağlığını Geliştirir

Yaşlandıkça kemiklerimiz zayıflar ve osteoartrit gelişme riski önemli ölçüde artar.
Bir tek ABD'de yaklaşık 46 milyon insan bu duruma haizdir ve 60 milyona çıkması beklenmektedir.
Osteoartritin (veya kemiklerin artritinin) başlangıcını önlemenin bir yolu, diyetinize avokado veya soya gibi gıdalar eklemektir.
Araştırmalar, avokado ve soya fasülyesi sabunlaşmamış ilaçların diz ve kalça osteoartriti olan hastalarda semptomları azaltabildiğini göstermiştir

18. Kanseri Önlemek İçin Yardımcı Olabilir

Büyük C yada kanserin ortaya çıkması son birkaç on yıldır artmaktadır ve Avokado'nun tüketimi bunu önlemeye yardımcı olabilir.
Avokado, erkeklerde prostat kanseri hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir [ 29 ].
Bir başka çalışmada avokado, kemoterapi esnasında insan lenfosit hücrelerindeki siklofosfamidin yan etkilerinin azaltılmasına yardımcı olabileceği sonucuna varmıştır
Yukarıdaki çalışmalar ümit verici görünüyor fakat bir tuzuyla alsın çünkü insan hücreleri
Bu iki çalışma haberleri cesaretlendiriyor olsa da, onu bir insan tohumu kullanılarak yapıldığı ve bir insanda da aynı neticelara haiz olabileceği için bir tuz tohumu ile almanız gerekiyor.


Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok