Mango, besleyici özelliklerle son aşama varlıklı egzotik bir
meyvedir. Suyun çoğunluğundan (% 83) oluşur ve iyi miktarda lif ve mineral
tuzları, özellikle potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve çinko ihtiva eder.
Cildimiz için yararlı biroldukça antioksidan içerir ve hatta cilt
kullanılabilir. Mango'nun tüm yararlarını keşfedin.
Mango bir olan egzotik meyve Asya, özellikle Hindistan'a
yerli Mangifera bitkinin, aile Anacardiaceae ilişik.
Bu meyve uzun ve oval bir şekle sahiptir ve sarı-turuncu bir
et rengi ve kırmızı, sarı, yeşile yada bu üç rengin bir karışımına sahip olması
bakımından değişken bir renk kabuğu ile karakterizedir. Bu meyvenin yaklaşık
400 türü vardır.
Mango , şeftali ve ananas şeklinde turuncu bir nota ile
çeşitli meyvelerden hatırlatan özel bir tatlı tadı ile karakterize edilir . Her
100 gram için ortalama 60 kcal olan makul bir kalori içeriğine sahiptir ve
besinsel özellikleri bakımından zengindir .
Çoğunlukla sudan (% 83) kaynaklanır ve iyi bir miktarda lif
(% 1,6) ve özellikle de potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve çinko benzer
biçimde mineral tuzlara haizdir . Karbonhidratlar yaklaşık% 15 oranında
bulunurken, yağ oranı çok azdır (% 0.38).
Vitaminler içinde, özellikle olan B vitaminleri , vitamini E
fakat her şeyden önce C vitamini . Aslına bakarsak, 100 gram mango, C
vitamininin gmeşhurk ihtiyacının% 60'ını sağlar , serbest köktencilik hasarına
karşı koruma sağlar, yaşlanmayı önler, demirin emilimini kolaylaştırır ve
kolajenin sentezi için gereklidir.
Mango meyve zengin olan antioksidan , özellikle, lupeol,
karotenoidler , örneğin galik asit ve kersetin gibi lutein ve zeaksantin ve
fenoller gibi.
Mango kabuğu , solunum sistemi iltihabına karşı, öksürük ve
balgam gibi emarelerle faydalıdır. Bu bir tek 20 dakika, bir suş için bir litre
su içinde minik parçalar ve kaynama bir mango yıkandı kabuğu kesilmiş ve
semptomlar geliştirmek kadar günde 3 bardak içki.
Mango olgun olup olmadığını idrak etmek için , ten rengi
size olgunlaşma derecesine nazaran data vermeyecek, bu yüzden eti dokunmak
zorunda. Eğer parmak batırırsa, mango çok olgunlaşır, sadece hamur sert ise,
meyve hala olgunlaşmamış olur.
Mango yüksek bir glisemik indekse sahiptir , bundan dolayı
kullanımda abartmak tavsiye edilmez, bununla beraber kalori içeriği de görülür.
Beraber mango'nun 7
faydasını bulalım
1) Antitümör
yardımıyla lupeol varlığında güçlü bir triterpen için
antioksidan aktivitesi beta-karoten ve benzerleridir ve diğer antioksidanlar ,
C vitamini , mango, prostat kanseri, akciğer, meme ve bağlarırsak ile ilgili
olarak, özellikle de güçlü bir anti-kanser etkinliğine haizdir.
2) Kabızlığı giderir
mango bağırsak düzenlilik teşvik etmek ve kabızlık karşı
faydalı liflerin iyi bir oranda içerir. Bağlarırsak fonksiyonunu iyileştirmeye
ek olarak , lif tüketimi de bağırsak tümörlerinin insidansını azaltır.
3) Görüşü geliştirin
Mangoda, A vitamini ve öncüleri olan karotenoidler , bu
meyvenin görsel işlev için yararlı olabileceği için vardır. Aslında A vitamini,
gözün retina yapılarının bir parçasıdır ve eksikliklerinden biri, kuru göz,
gece görüş bozukluğu ve diğer göz problemlerini içerir.
Görme kabiliyetinizi naturel olarak iyi mi geliştireceğinizi
keşfedin!
4) Sindirime destek
sunar
mango , böylece özellikle protein, sindirim süreci lehine
sindirim enzimleri içerir. Bu meyvenin tüketimi bu yüzden sindirmek için
mücadele eden ve çoğu zaman yemekten sonrasında mide ağırlığını hissettiren
insanoğlu için endikedir.
5) Rejeneratif ve
onarıcıdır.
Sayısız mineral tuzunun , özellikle potasyum, magnezyum ve
kükürt ve vitaminlerin varlığı sayesinde , mango yorgunlukla mücadele eder ve
iyileşme ve fiziksel stres durumlarında yararlıdır.
6) Savaş hipertansiyonu
Mangoda bulunan iyi miktarda potasyum, vücut sıvılarını
tekrar dengeleyerek tansiyonnı düşürür. L ' diüretik tesiri potasyum, aşırı
sıvı ayrılma reaksiyonuna sebep olur ve böylece su tutmasını azaltır ve sonuç
olarak, selülit . Potasyum da kalp atışları üzerinde düzenleyici bir etkiye
haizdir.
7) Bağışıklık
sistemini uyarır ve yaşlanmaya karşı korur
mango C vitamini ve yaşlanmayı engellemiş olan başka
antioksidanlar bu savaşım özgür radikalleri açısından zengindir ve bundan
dolayı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, serbest radikallerin oksidatif
hasardan bağışıklık hücreleri korur.
