Mango’nun 7 Faydası

سبتمبر 09, 2018


Mango, besleyici özelliklerle son aşama varlıklı egzotik bir meyvedir. Suyun çoğunluğundan (% 83) oluşur ve iyi miktarda lif ve mineral tuzları, özellikle potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve çinko ihtiva eder. Cildimiz için yararlı biroldukça antioksidan içerir ve hatta cilt kullanılabilir. Mango'nun tüm yararlarını keşfedin.

Mango bir olan egzotik meyve Asya, özellikle Hindistan'a yerli Mangifera bitkinin, aile Anacardiaceae ilişik.

Bu meyve uzun ve oval bir şekle sahiptir ve sarı-turuncu bir et rengi ve kırmızı, sarı, yeşile yada bu üç rengin bir karışımına sahip olması bakımından değişken bir renk kabuğu ile karakterizedir. Bu meyvenin yaklaşık 400 türü vardır.

Mango , şeftali ve ananas şeklinde turuncu bir nota ile çeşitli meyvelerden hatırlatan özel bir tatlı tadı ile karakterize edilir . Her 100 gram için ortalama 60 kcal olan makul bir kalori içeriğine sahiptir ve besinsel özellikleri bakımından zengindir .

Çoğunlukla sudan (% 83) kaynaklanır ve iyi bir miktarda lif (% 1,6) ve özellikle de potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve çinko benzer biçimde mineral tuzlara haizdir . Karbonhidratlar yaklaşık% 15 oranında bulunurken, yağ oranı çok azdır (% 0.38).

Vitaminler içinde, özellikle olan B vitaminleri , vitamini E fakat her şeyden önce C vitamini . Aslına bakarsak, 100 gram mango, C vitamininin gmeşhurk ihtiyacının% 60'ını sağlar , serbest köktencilik hasarına karşı koruma sağlar, yaşlanmayı önler, demirin emilimini kolaylaştırır ve kolajenin sentezi için gereklidir.

Mango meyve zengin olan antioksidan , özellikle, lupeol, karotenoidler , örneğin galik asit ve kersetin gibi lutein ve zeaksantin ve fenoller gibi.

Mango kabuğu , solunum sistemi iltihabına karşı, öksürük ve balgam gibi emarelerle faydalıdır. Bu bir tek 20 dakika, bir suş için bir litre su içinde minik parçalar ve kaynama bir mango yıkandı kabuğu kesilmiş ve semptomlar geliştirmek kadar günde 3 bardak içki.

Mango olgun olup olmadığını idrak etmek için , ten rengi size olgunlaşma derecesine nazaran data vermeyecek, bu yüzden eti dokunmak zorunda. Eğer parmak batırırsa, mango çok olgunlaşır, sadece hamur sert ise, meyve hala olgunlaşmamış olur.

Mango yüksek bir glisemik indekse sahiptir , bundan dolayı kullanımda abartmak tavsiye edilmez, bununla beraber kalori içeriği de görülür.

Beraber mango'nun 7 faydasını bulalım

1) Antitümör
yardımıyla lupeol varlığında güçlü bir triterpen için antioksidan aktivitesi beta-karoten ve benzerleridir ve diğer antioksidanlar , C vitamini , mango, prostat kanseri, akciğer, meme ve bağlarırsak ile ilgili olarak, özellikle de güçlü bir anti-kanser etkinliğine haizdir.

2) Kabızlığı giderir
mango bağırsak düzenlilik teşvik etmek ve kabızlık karşı faydalı liflerin iyi bir oranda içerir. Bağlarırsak fonksiyonunu iyileştirmeye ek olarak , lif tüketimi de bağırsak tümörlerinin insidansını azaltır.

3) Görüşü geliştirin
Mangoda, A vitamini ve öncüleri olan karotenoidler , bu meyvenin görsel işlev için yararlı olabileceği için vardır. Aslında A vitamini, gözün retina yapılarının bir parçasıdır ve eksikliklerinden biri, kuru göz, gece görüş bozukluğu ve diğer göz problemlerini içerir.
Görme kabiliyetinizi naturel olarak iyi mi geliştireceğinizi keşfedin!

4) Sindirime destek sunar
mango , böylece özellikle protein, sindirim süreci lehine sindirim enzimleri içerir. Bu meyvenin tüketimi bu yüzden sindirmek için mücadele eden ve çoğu zaman yemekten sonrasında mide ağırlığını hissettiren insanoğlu için endikedir.
     
5) Rejeneratif ve onarıcıdır.
Sayısız mineral tuzunun , özellikle potasyum, magnezyum ve kükürt ve vitaminlerin varlığı sayesinde , mango yorgunlukla mücadele eder ve iyileşme ve fiziksel stres durumlarında yararlıdır.

6) Savaş hipertansiyonu
Mangoda bulunan iyi miktarda potasyum, vücut sıvılarını tekrar dengeleyerek tansiyonnı düşürür. L ' diüretik tesiri potasyum, aşırı sıvı ayrılma reaksiyonuna sebep olur ve böylece su tutmasını azaltır ve sonuç olarak, selülit . Potasyum da kalp atışları üzerinde düzenleyici bir etkiye haizdir.
 
7) Bağışıklık sistemini uyarır ve yaşlanmaya karşı korur
mango C vitamini ve yaşlanmayı engellemiş olan başka antioksidanlar bu savaşım özgür radikalleri açısından zengindir ve bundan dolayı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, serbest radikallerin oksidatif hasardan bağışıklık hücreleri korur.


Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

ليست هناك تعليقات