Şeftalinin Faydaları

Eylül 07, 2018


Şeftali bağırsaklardaki solucanlara karşı tedavide oldukça etkilidir. Diyet lifi açısından zengin ve kilo vermek ve diyet yapmak için ideal bir yoldur. Şeftali ayrıca serbest radikalleri kontrol etmede ve dolayısıyla kanser hücrelerinin oluşumunda yardımcı olur. Bu, uygun bağırsak hareketlerini iyileştirir ve kabızlıktan kurtulur. Ayrıca katarakt oluşumunu önlemede de yardımcı olur.

Şeftali


Şeftali (Aadu) ağacı Prunus ailesinin bir üyesidir ve büyümesinde yapraklıdır. Bilimsel olarak Prunus persica denir. Şeftali genellikle bulanık, kadifemsi bir cilde sahiptir; pürüzsüz bir cilde sahip olan çeşitler.

Şeftali Besin Değeri


Şeftali, göze faydalı olan A vitamini ve potasyum açısından zengindir . Ayrıca, daha fazla miktarda B vitamini ve C Vitamini ve demir , kalsiyum , fosfor, karbonhidratlar ve protein gibi genel sağlığımız için gerekli olan çok sayıda minerale sahiptir . Vitaminler ve minerallerin bir güvendir. Şeftali, cilt tonunu ve cildi arttırmak için çok faydalıdır, çünkü bu kadar güçlü miktarda Vitamin ve mineral içerirler.

Kardiyovasküler Yararları


Elyaflarda lif, C vitamini, K vitamini ve demir ve potasyum kalp sağlığını destekler. K vitamini, kan pıhtılaşmasını önler ve çeşitli kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Demir, kırmızı kan hücrelerinin veya eritrositlerin oluşması için gereklidir. Kanımızı sağlıklı tutar ve vücuttaki demir eksikliğinden kaynaklanan anemiyi önler . Şeftalilerde bulunan likopen ve lutein de kalp hastalığı riskini azaltır. Şeftali aynı zamanda kan basıncını düzenleyen ve sıvı dengesini koruyan bir elektrolit olan potasyum içerir , böylece kalp hızımızı kontrol eder ve inmeye karşı koruma sağlar .

Kanser Önleyici


Şeftali antioksidanlarda, özellikle klorojenik asitte yüksek olup, cncer hücrelerinin vücutta çoğalmasını ve yayılmasını önler. Ayrıca kanser büyümesini azaltarak meme ve kolon kanserine karşı koruma sağlayan kafeik asit adı verilen başka bir bileşik içerir .

Göz sağlığı


Şeftali iyi bir beta karoten kaynağıdır, vücutta A vitaminine dönüşen ve gözlerin retinasını korumaya yardımcı olan bir bileşiktir . Lutein ve zeaksantin gibi antioksidan phytonutrientlerin varlığı, gözü retinaya çarpan ışığın neden olduğu potansiyel hasardan korur. Lutein ayrıca insanlarda yaygın yaşa bağlı göz hastalıkları gelişme riskini azaltmaya da yardımcı olur. Lutein ve zeaksantin de makülanın korunmasında etkilidir.

Vücut sistemini detokslar


Şeftali vitaminleri A, C ve E ve selenyumda zengindir . Bunların hepsi antioksidanlar olarak hareket eder ve vücutta detoksifikasyona yardımcı olur . Şeftalide bulunan yüksek potasyum ve lif içeriği, mide ülseri, iltihap ve böbrek ile ilgili hastalık riskini azaltır. Şeftali aynı zamanda gastrit ve kolit gibi sindirim problemlerini tedavi etmede de etkilidir .

Stres Rahatlatıcı


Şeftali, Macaristan'da “Sakinliğin Meyvesi” olarak adlandırılır. Bunun nedeni stres ve kaygıyı rahatlatmasıdır . Aklın sakinliğini geri kazanmaya yardımcı olur . Şeftali çiçekleri kullanmak, huzursuzluğu tedavi etmek için oldukça yararlı olduğunu kanıtlamıştır.

Diş Sağlığı


Şeftali, emilimini azaltmaya yardımcı olan demir ile birlikte C vitamini içerir. Ayrıca, boşlukları ve diğer diş sorunlarını önlemeye yardımcı olan florür ve az miktarda kalsiyum içerir . Bu nedenle şeftali tüketimi, kemik hastalıklarının ve çeşitli diş problemlerinin tedavisine yardımcı olabilir.

Kilo kaybı


Şeftali iyi bir lif kaynağıdır ve lif tokluğu artırır ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye katkıda bulunur . Şeftali de düşük kalori ve yağ içermez, bu da onları kilo kaybı için ideal kılar. Ayrıca, vücuttaki kan şekerini veya insülin seviyelerini yükseltmeyen doğal şekerler de içerirler .

İltihap Tedavisi


Şeftali anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bunlar mükemmel bir vitamin c kaynağıdır. C vitamini inflamasyonu hafifletmeye yardımcı olur ve özellikle hipertansif, obez veya diyabet hastaları için etkilidir. Vitaminler ayrıca astım hastalarında kronik inflamasyonu hafifletmeye yardımcı olur ve aynı zamanda yaraların iyileşmesi ile de ilişkilidir.

Anemiyi Önlemede Yardımcı


Demir eksikliği nedeniyle anemi oluşur . Şeftali, demir içermeyen en iyi kaynaklardan biridir ve vücudun demir içeriğini arttırmakta etkilidir. Anemi düşük düzeylerde C vitamini ile de oluşabilir . Hem demir hem de C vitamini açısından zengin olan şeftali, anemi ile mücadele etmek için mükemmel besinler.

Şeftali Kullanımları


Şeftali ölü hücreleri azaltarak anti-aging faydaları vardır. Aynı zamanda harika bir nemlendirici görevi görür ve vücudu zararlı UV ışınlarından korumada yardımcı olur. C vitamini, A ve K, beta karoten, potasyum, magnezyum ve selenyumdan oluşan şeftali, saç dökülmesini önler ve saç derisi temizleyici olarak işlev görür.

Şeftali Yan Etkileri ve Alerjileri


Şeftali aşırı tüketimi, erkeklerde kolorektal kanser riskinin artmasına neden olabilir . Şeftali zayıf emilen fermente şekerler içerir ve ince bağırsakta yetersiz emilir. Gazları serbest bıraktıkları kalın bağırsakta fermente edilirler. Ve böylece, yemek şeftali üzerinde şişkinlik neden olabilir . Ayrıca salisilatlar ve bazı bireylerde alerjik reaksiyona neden olabilecek amigdalin adlı bir bileşik içerirler .

Şeftali  Yetiştiriciliği


Şeftali, Kuzeybatı Çin'e özgü yaprak döken bir ağaçtır. Bugün İtalya, Hindistan, Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri büyük şeftali üreticisidir.

Şeftali kuru, kıta veya ılıman iklimlerde oldukça sınırlı bir aralıkta büyür. Ağaçlar tropik veya subtropikal bölgelerin genellikle yüksek irtifalar haricinde sağlayamadığı bir soğutma gereksinimine sahiptir. Çoğu kültivarda, kimyasal reaksiyonlar meydana geldiğinde 0 ila 10 ° C (yaklaşık 32 ila 50 ° F) civarında yaklaşık 500 saat soğutma gerektirir, ancak bitki görünür. uykuda.Soğutma süresi bittikten sonra, bitki ikinci bir tür uyuşukluğa girer, tomurcuklanma sırasında yetişen ve yeteri kadar sıcak havalar yetiştiğinde yetişen tomurcuklanma dönemi oluşur. Ağaçlar genellikle −26 ila −30 ° sıcaklıklara kadar tolere edebilirler. C (−15 ila −22 ° F) .16 ° C'nin (61 ° F) altındaki sıcaklıklarda önemli kış yağışlarına sahip olan yerler ayrıca şeftali ekimi için uygun değildir.


Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok