Ekmek Ağacı Nedir

سبتمبر 09, 2018

Ekmek Ağacı ve Ekmek Ağacı Unu

Ekmek Ağacı

Ekmek ağacı Hindistan'da, Güneydoğu Asya'da ve Pasifik Okyanusu'nun bazı adalarında (Leeward ve Windward) yaygın bir tropik bitkidir; Şu anda, bununla beraber bazı Karayip adalarında ve Afrika'da da yer


Ekmek ağacı, pişirildikten sonrasında , taze ekmek veya pişmiş patateslerin tipik kokusunu ve tadı (işleme bağlı olarak) elde edebilen, büyük boyutlu yenilebilir meyveler üretme özelliği ile ünlüdür . Bu yemek bununla beraber breadfruit olarak da bilinir .
10-20 m yüksekliğe ulaşabilen bir ağaçtır; Yapraklar büyük, parlak, parlak yeşil, kösele ve derin insizyonludur. Farklı dallardan filizlenen, küresel meyve veren, unisexüel çiçekler üretir. Düz arazilerde, 650 metrelik yükseltiın altında bereketli büyür; Bununla beraber, bazı örnekler 1550 metreye kadar ayakta kalır. En uygun yağış seviyesi yılda 1.500-3.000mm yağmurdur ve toprak pH'ı yansız-alkali olmalıdır. Kumlu, tınlı veya killi topraklar veriyorlar; bitki mercan kumu üzerinde pes etmez.

Ekmek ağacı, yenilebilir kısmın en yüksek verim veren bitkilerinden biridir ve sürem başına 200'e kadar meyve üretmektedir. Bundan elde edilmiş odun, zararlılara (termitler şeklinde) karşı mukavemetlidir, çok hafiftir ve teknelerin yapımına katkıda bulunur. Kağıt endüstrisi için talaş kullanılırken, lateks kuşları yakalamak için kullanılır.
Görünüşe gore eski Polinezyalılar bu ağacı Yeni Gine'de 3500 yıl önce buldular ve kendi ekiminden etkilenen alanların çoğunda yayılmasından kendileri sorumlular.
Ekmek Ağacı Meyvesi

Ekmek ağacının meyveleri küresel veya oval, greyfurt kadar büyük veya en çok bizim kavunlarımızda (çapı 10-20cm); yeşil renkli ve yüzeysel olarak pürüzlü dokunuşlar, oldukca sert bir cilt kullanırlar. Bunlar tipik olarak her biri etli bir kap ile çevrelenmiş biroldukça achen'e ayrılır.
Ekmek ağacının meyveleri, beyaz renkte ve toz kıvamında ( nişasta bakımından zengin) yenebilir (pişirilmiş) bir hamuruna sahiptir ; ek olarak tohumlar (şimdi yalnız yabani çeşitlerde bulunur) kavurmadan sonrasında yenilebilir. Ekmek ağacının meyvesi taze yada kurutulmuş, kızartılmış , kavrulmuş, kaynatılmış yada fırında yenebilir . Enerjik bir katkısı varoldukça anlamlı ve ağırlıklı olarak karmaşık karbonhidratlar tarafından sağlanır ; Tamamen olgunlaşmaya bırakılan bu meyve , nişastanın sıradan karbonhidratlara dönüşmesiyle çok tatlı hale gelir .Ekmek ağacının meyveleri, tropikal grupların birçok popülasyonu için temel bir besindir. Nebat neredeyse tüm yıl süresince meyveler üretir, ancak düşük mevsimde (ve daha soğuk bölgelerde) daha azca iyi olanın birincil ihtiyaçlarını karşılamak için kafi değildir. Bu alanlarda, fakir nüfus için, taze meyvenin korunması özellikle sorunludur (besin teknolojilerinin yokluğu nedeniyle). Bundan dolayı raf ömrünü uzatmak için

Bazı kullanım yaprakları soyulmuş ve meyveler (: mahr ancak çiftlikleri, furo bwiru, isimler) yıkandı, fermente edilir sarılmış, bunun içinde, toprağa çukurları kazmak için.
Ekmek ağacının meyvelerinin çeşitli uygulamaları içinde yarı mamul ürünler de bulunmaktadır. Bunlardan biri , hepsi muz yapraklarında pişirilen hindistan cevizi sütünün eklenmesiyle fermente edilmiş bir karışımdır . Bir diğeri, kısmen yarılmış ve çeşitli dolgular (tatlı ve tuzlu ) ile doldurulmuş meyve kesimi . Bu ürünün bir ezmesi de geleneksel yerini alabilir sonrasında Hawaii (püre taro kökü). Ünlü ek olarak Porto Rikolu çanak haşlanmış ekmek, meyvesi yapılan morina , yağvesoğan .
Ekmek ağacının kimyasal bileşimi% 25 oranında karbohidrat,% 70'i su ve geri kalanı hemen hemen tamamen protein ve liflerle karakterizedir ; Enerji alımı 100kcal / 100g'nin biraz üzerindedir. Orta miktarda C vitamini ( askorbik asit ), ufak konsantrasyonlarda vitrifiye vardır. B1 (tiamin) ve iyi düzeyde mineralgibi çinko ve potasyum .


Benzer Yayınlar

Sonraki Yayın
« Önceki Yayın
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Kod Biçimlendirme
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Disqus
Yorum Ekle

ليست هناك تعليقات